Gündem
  • 12.10.2015 14:48

Ankara'daki patlamayı çeken üniversiteli konuştu

 

Ankara'da Barış Mitingi öncesi, 97 kişinin ölümüne neden olan 2 patlamadan birini görüntüleyen Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimleri 3'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Melike Tombak, olay anını anlattı.

PATLAMA BİR ANDA OLDU

Adana'dan sendika ve sivil toplum kuruluşlarının kiraladığı 23 otobüsten biriyle Ankara'ya gittiğini kaydeden Tombak, herkesin birbirine gülümsediği bir anda bombaların patladığını söyledi. Dijital fotoğraf makinesiyle hem fotoğraflar, hem de videolar çektiğini söyleyen Tombak, yaşadığı acıları hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

2 DAKİKALIK SÜREÇTE BOMBA PATLADI

Bütün dünya TV'lerinde, çektiği Ankara Garı önündeki halay çeken grubun arkasından yükselen alev ve duman görüntüleri yayınlanan Tombak, o dakikaları şöyle anlattı: "İlk baştan itibaren her şey çok güzeldi. İnsanlar çocuklarıyla gelmişti, barış için gelmişti. İzin alınmıştı. Ben de ilk baştan itibaren çekim yapmaya başladım. Bir görsellik oluşturmaya çalışıyordum. Alana doğru geldim. Bütün kortejleri dolaştım. İlk anda her şey çok güzeldi. Alana girdikten kısa bir süre sonra çekim yapmaya başlamıştım. Önce HDP'nin oraya gittim. Bir arkadaşım çok güzel halay çekildiğini belirterek çağırdı. Ben de 2 dakikalık süreçte, oradan ayrılıp halay çekenleri görüntülemeye başladım. Tam o arada benim ayrıldığım alanda bomba patladı.

"BEN NE ÇEKTİĞİMİ DE BİLMİYORUM"

Benim kadrajıma girmiş. Ben ne çektiğimi de bilmiyorum. Herkes gibi koşmaya başladım. Patlama anında söylenen sloganın ne olduğunu, patlamayı sonradan fark ettim."

 
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:02

İLGİLİ HABERLER