Gündem
  • 12.9.2017 00:05

AP'de Arakan görmezden gelindi

İspanya ile Finlandiya'daki terör saldırıları ve Irma Kasırgası'nda ölenler için saygı duruşunda bulunan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda, BM'nin "etnik temizliğe uğruyorlar" dediği Arakanlı Müslümanlar görmezden gelindi.

Strazburg kentinde düzenlenen AP Genel Kurulu'nun açılışında konuşan  AP Başkanı Antonio Tajani, son zamanlarda dünya genelinde çok sayıda terör  saldırısının ve doğal felaketin yaşandığını anımsattı.
 
Tajani, Genel Kurul'a seslenerek salondakileri, "İspanya'da ve  Finlandiya'daki saldırıda hayatını kaybedenler ayrıca ABD ve Karayip adalarında  etkili olan doğal afetlerde ölenler için" saygı duruşuna davet etti.
 
Perşembe günü sona erecek AP Genel Kurulu'nun Gündem konuları  arasında, Avrupa Birliğinin (AB) durumu, AB üyesi ülkelerdeki kamuya açık  alanlarda ücretsiz internet, böcek ilaçlı yumurta krizi, Kuzey Kore'nin nükleer  tehdidi, Türkiye ve AB ilişkilerinin geleceği, Venezuela krizi, AB-Hindistan arasında iş birliği ve serbest ticaret anlaşması gibi başlıklar bulunuyor.

ÖLEN SİVİL SAYISI TESPİT EDİLEMİYOR
 
AP, Myanmar ve Arakanlı Müslümanların durumunu, Genel Kurul'un son  gününde, Kamboçya, Gabon ve Laos'taki krizlerin görüşüleceği bir oturumda ele  alacak.
 
Myanmar Ordusunun Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce  Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin  vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.
 
Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler  tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği nedeniyle halen  bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf  Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor. BM'ye göre, 25 Ağustos'tan bu yana  Bangladeş'e sığınanların sayısı 313 bine ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2017 22:50

İLGİLİ HABERLER