Gündem
  • 26.10.2014 10:38

Ayılar mezardan çıkardıkları insan cesetlerini yediler

Ayılar mezardan çıkardıkları insan cesetlerini yediler

Ayılar mezardan çıkardıkları insan cesetlerini yediler - Tıkla İzle

Kastamonu’nun Ağlı ilçesine bağlı Yağlıca Mahallesinde 50 gün önce yakalandığı bir hastalık sonucu hayatını kaybeden Halil Ünivar’ın (54) mezarı, sabah saatlerinde mantar toplamaya giden vatandaşlar tarafından tahrip edilmiş bir şekilde bulundu. Ceset ise mezardan 2-3 metre ileride bulundu. Köy halkı tarafından polis ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, tutanak tuttu. Ardından ceset, yeniden kefenlenerek aynı mezara defnedildi.

Cesedin, mezardan 2-3 metre ileriye sürüklendikten sonra burada bir kısmı aç kalan ayılar tarafından yenildiği belirlendi. Ayrıca mezar etrafında ayının ayak izlerine rastlandı.
Cesedin yeniden defnedilmesinin ardından etrafa kötü koku salması ve hastalıklardan korunmak için kireç döküldü. Ayrıca mezarın üzeri, dikenli tellerle örtülerek mezar korunmaya çalışıldı. 

Yağlıca Mahallesi Cami İmamı Adem Demir, köylülerin kendisini arayarak mezarın tahrip edildiğini haber vermezi üzerine mezarın başına geldiğini belirterek, “Mevtayı mezardan çıkmış bir şekilde köylülerimizle birlikte gördük. Gördüğümüz manzara dehşetti. Mezar açılmıştı. Mezardaki tahtalarda insan gibi etrafa savrulmuştu. Cenazede mezardan 3-4 metre ileriye sürülmüştü.

İlk gördüğümüzde cenaze bakacak halde değildi. Karından başlanarak içerisine doğru bir elleşme vardı. Daha sonra haber vermemiz üzerine emniyetten görevli arkadaşlar buraya gelip, tutanaklarını tuttular. Belediyemize ait kepçe yardımıyla mezarı açıp, iki köylü arkadaşımızla birlikte cenazeyi yeniden kefenledikten sonra mezara geri defnettik.

Hastalıklardan korunmak içinde eldiven ve maske kullandık. Mezarın üzerini toprakla örttükten sonra etrafa hastalık bulaşmasın diye mezara ve etrafına kireç döktük. Ayrıca mezarı üzerine diken koyarak korumaya çalıştık” dedi. 

Mantar mevsimi olduğu için ormanlık alana mantar toplama gidemediklerini açıklayan Demir, “Köyümüzün dışına ormanlık alana gezmeye çıkmak istediğimizde çekiniyoruz. Şuanda mantar sezonu var. Herkes ormanlık alana mantar toplamaya gidiyor. Bu yüzden gezmek, dolaşmak veya mantar toplamak istiyoruz. Ama bu ayılar yüzünden evimizden dışarı çıkamıyoruz. Artık köyümüzde korkuyoruz. Bu ayılara devletimizce bir önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Ağlı İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sait Yulu ise, “Yağlıca Mahallesinde 50 gün önce ölen bir vatandaşların, cenazesinin mezardan ayılar tarafından çıkartılıp bir kısmının yenildiğini haberi üzerine buraya geldik. Ayılar, aç oldukları için köyümüze, evimizin yakınına kadar geliyorlar. Şimdiye kadar başımıza hiç böyle bir şey gelmedi.

Bu yıl doğada çok fazla meyve olmadığından aç kaldıkları için ayılar, köylerimize kadar gelip arıları, mezarları tahrip ediyorlar. Bunun en barız örneği de bugün aç kalan ayı, mezardan cenazeyi çıkartıp karnını doyurmak istemiş. Devletimizin bunlara bir önlem alması gerekiyor. Ayıların bir şekilde ormanlık alanda doyurulması gerekiyor. Ayılar, ormanlık alanda aç kaldıkları müddetçe köyümüzde, evimizde hayvanları da, arıları da hatta insanları da yakında yiyecektir. Bu yüzden devletimizden acilen bu konuda yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Ayrıca Yulu, “Bu yıl, birçok vatandaşımızın arısını aç kaldıkları için ayılar tahrip etti. Yine çevre köylerimizde aç kalan ayılar, hayvanları parçaladı. Halkımızın zararı büyük, en yakın zamanda bu ayılara önlem alınmasını istiyoruz. Devletimizi bu konuda göreve bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yağlıca Mahallesi Muhtarı Halil Cırman da, şunları söyledi: “Mezarlığa geldiğimizde mezarı yarı açık vaziyette, mevtayı da 3-4 metre mezardan ileriye çıkardığını gördük. Emniyetten gelinip, burada gerekli tutanaklar tutuldu. Vahşi hayvanın yaptığı belli oldu, izleri toprak üzerinde belli oldu. Tekrar belediyeden yardım istedik. Belediyenin kepçesi ile mevtayı tekrar geri defnettik” 

Halil Ünivar’ın kardeşi İsmail Ünivar ise, şunları kaydetti: “Ben, Halil Ünivar’ın kardeşi oluyorum. Kardeşimi defnedeli yaklaşık 50 gün oluyor. Kardeşim, hastalandı birkaç ay tedavi olup hayatını kaybetti. Ben, böyle bir olayı hiç ummazdım. Ama insanın başına her şey geliyor. Çok şaşkınım. Bu böyle olmaz. Komşuların arılarına falanda zarar verdi. Bu hayvanın bize zararı çok” 

FOTOĞRAFLAR İÇİN AŞAĞIYA TIKLAYINIZ...

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:47

İLGİLİ HABERLER