Gündem
  • 12.9.2017 11:34

Aykut Kocaman dünyanın en saçma sapan konuşan adamı

Gazeteci Fatih Altaylı, spor gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Altaylı, son dönemde çok tartışılan yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak TFF'yi eleştirdi. Kocaman'a da ağır sözler söyledi.

Fatih Altaylı Selçuk İnan, Volkan Demirel ve Aykut Kocaman'la ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.Yabancı sınırlaması kaliteyi arttırmaz. Artan tek şey kalitesiz Türk futbolcuya ödenen paralar. Tarık Çamdal'ın bonservisine 5-6-7 milyon Euro veriyorsun. Fenerbahçe'nin veya başka takımların aldığı bunun gibi bir sürü oyuncular vardı. Sonuçta ne oluyor? Futbol gelişmiyor, yerli futbolcuları elinde bulunduran kulüplerin gelirleri artıyor veya bu futbolcuların değeri naylon bir şekilde şişiyor.

"SELÇUK DOĞUŞTAN YORGUN"
Süper Lig'in 4. haftasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın performansını eleştiren Fatih Altaylı şunları söyledi: 

"Galatasaray 3 tane zayıf takımla oynadı, çok ciddiye almayın, birileri Galatasaray'ın sadece ve sadece koşarak başarıya ulaşmaya çalıştığını görecek, ve bunun önünü kestiği anda Galatasaray'ın yeni bir oyun planı geliştirme durumu yok demiştim.

'Galatasaray sezona diğerlerinden önce başladığı için erken forma girdi, bu formdan düşüş tehlikeli olabilir, çok sıkıntı yaşayabilirler' dedim mi!

Geçen hafta burada 'İlk defa Antalya'yla ciddi bir maç oynayacaklar. Antalya'da hem usta ayaklar var, hem de rakibi durdurmayı bilen bir teknik direktör var.' dedim mi!

Her pazar günü pazara gidip meyve sebze alıyorum. Pazara gittim, 'Akşam biz puan kaybederiz' dedim. 'Yok ağabey' dediler. 'Haftaya pazar buradayız, konuşuruz. Haklı çıkarsam 1 kutuyu bedavaya alırım' diye gırgır da yaptık. Belli. Tudor'un oyuncu değişiklikleri her zaman yanlış. Badou Ndiaye çıktı oyundan, yorgunmuş. Selçuk doğuştan yorgun. Selçuk geçen seneden beri sürekli yorgun. Selçuk oyun tutmayı biliyor da, geçen sene hangi oyunu tuttu?

Bir arkadaşımla beraber maçı seyrediyoruz, 'Yazık oldu Selçuk'a' dedim. Bir veya birkaç gol yiyeceğimiz aşikar. Fatura Selçuk'a çıkacak. Selçuk'un zaten bir şey oynamasını beklemiyorum. Kimse beklemiyor zaten. Niye Selçuk? Kulübeye bakıyorsun, Badou çıkıyorsa alınabilecek bir Selçuk var. Peki niye Ndiaye çıkıyor? Selçuk, Ndiaye'den daha mı agresif? Daha mı enerjik bir top oynamış bugüne kadar? Belhanda'yı çıkarıp Selçuk'u alsa biraz daha mantığı var. Belhanda dökülüyor. Orada Selçuk'u tolere edebilirsin. Ama Ndiaye'nin olduğu yerde, arkada Selçuk'u tolere edemezsin. O zaman başka türlü bir oyun planına geçmen lazım, belki o zaman oraya kaydırman gereken adam Selçuk değil, bir başkası.

Galatasaray için konuşacak çok bir şey yok. Galatasaray'la ilgili herkes şişirirken ben şunu söyledim '3 takımla oynadık, bunlar zaten küme düşme adayı, bunlar ölçü değil, daha sen Başakşehir'le oynamadın, Beşiktaş'la oynamadın, Fenerbahçe'yle oynamadın, Kasımpaşa'yla oynamadın, ligde daha can yakan takımlarla karşı karşıya gelmedin. Bu sene Süper Lig takımları bonservislere 101 milyon Euro para harcamışlar. Bu paranın %40'ından fazlasını tek başına Galatasaray harcamış. Buna imza paraları dahil değil, 48 milyon Euro'yu Galatasaray harcamış. Tudor'la bu işin olacağını düşünmedim, hala da düşünmüyorum. Şampiyon olsa bile ben düşünmemeye devam edeceğim. 'Demek ki uzak ara şampiyon olabilirdi' diyeceğim.

Tudor 'Yorgunluk vardı' diyor, hamallık mı yaptılar, inşaat işçiliği mi yaptılar, futbol oynadılar. Bunların işi ne? Futbol oynamak... Östersunds denen rezilliği yaşamayıp da, Avrupa kupalarına kalma başarısı gösterseydin sen zaten haftada 2 maç yapacaktın! 15 günde 2 tane milli maç oynadılar diye futbolcular bitik mi? Hani sen acayip antrenman yaptırıyordun?

Cenk Ergün, 'Adam geldiğinde öyle bir antrenman koydu ki futbolcular kusuyordu, şimdi aslan gibiler' diye sağda solda övünüyordu. Ne oldu? Bir haftada 2 maç yaptığın zaman böyle bir bahane olabilir mi? Benim teknik direktörüm böyle bir şey söyleyecek, 'Hasta mısın? Kafayı mı yedin?' derim. Saçmalığın dik alası. 10. haftaya kadar Galatasaray lider devam ederse, Tudor'un kredisi olur. Ama daha önce Galatasaray liderliği kaybederse, 'Dursun Özbek istifa' lafları tekrar başlar mı başlamaz mı..."

"DÜNYANIN EN SAÇMA SAPAN KONUŞAN ADAMI"
Dünyanın en saçma sapan konuşan adamı... Sesini kalınlaştırıp boğarak ve suratına ciddi bir ifade verip alnını kırıştırarak diye büyük laflar ve doğru laflar etmiş olmuyorsun. Aykut alnını kırıştırıp, sesini boru gibi çıkararak sanıyor ki çok önemli ve büyük laflar ediyor, bir şey demiyor! Bir b.k demiyorsun, ne diyorsun kardeşim. Ne diyorsun!


"Fenerbahçe'de kaleye gelmeyen toplar da gol oluyor. Şaka bir yana, Aykut bundan memnunsa memnun olmaya devam etsin, ama ben memnun olunacak bir şey göremiyorum. Niye dersen, Fenerbahçe iyi oynamıyor. Kendisi 'Rakibimiz Türkiye'nin tek  organize takımı' diyor. Sen organize değilsen, doğru düzgün hücum edemiyorsan, gol atamıyorsan, sürekli gol yiyorsan, nesinden memnunsun? Gol yemekten mi? Gol atamamaktan mı? Yenilmekten mi? Berabere kalmaktan mı? Neden memnunsun? Bana bunu anlatsın. Konuşmada bir mantık olmayınca, oynadığı oyunda da bir mantık olmuyor Fenerbahçe'nin. Dünyanın en saçma sapan konuşan adamı... Sesini kalınlaştırıp boğarak ve suratına ciddi bir ifade verip alnını kırıştırarak diye büyük laflar ve doğru laflar etmiş olmuyorsun. Aykut alnını kırıştırıp, sesini boru gibi çıkararak sanıyor ki çok önemli ve büyük laflar ediyor, bir şey demiyor! Neyse...


 

 

Güncellenme Tarihi : 12.9.2017 13:44

İLGİLİ HABERLER