Gündem
  • 4.8.2014 23:46

Babacan, 'Başbakan'ımız için dua ediyorum'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iş dünyasıyla temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir’de AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti.
Yeni yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek önümüzdeki süreci değerlendireceklerini belirten Ali Babacan, İzmir’deki iş dünyasıyla bir dizi temaslarda bulunduğunu belirtti. İzmir’i insan kaynağı açısından merkezi hükümet olarak çok önemli gördüklerini belirten Babacan, şöyle konuştu: “Gerçekten İzmir Türkiye’nin sadece nüfus olarak büyük bir ili değil aynı zamanda sosyoekonomik ve insan kaynağı olarak da ileri bir ilimiz. İzmir’in ekonomisi, altyapısı güçleniyor. Zaten önemli bir liman kentimiz. Ama bunun yanında karayolu ve havayolu başta olmak üzere tüm dünyaya hızlı bir şekilde bağlanıyor. Ayrıca önemli bir üniversite şehri ve tarım ili oldu. Bizim için ‘İzmir’ deyince en önemlisi yetişmiş insan kaynağı başta geliyor. Bunun içindir ki biz İzmir’e önem vermeye devam edeceğiz. Hükümet olarak yatırımlarımız devam edecek. İzmir’i hakettiği yere hep beraber götüreceğiz.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yarışını kazanması için dua ettiğini anlatan Babacan, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başbakanımız 12 yıllık başarısının ardından cumhurbaşkanı adayımız oldu. Pazar günü seçimler Türkiye’nin istikrarla devam edeceği önemli bir seçimdir. Seçimlerin ilk turda kazanılması için başbakanımızın kazanması için dua ediyorum. Ve bunun için de çalışıyoruz. Tüm parti olarak yeni Türkiye için çalışıyoruz. Bu önemli bir demokrasi sınavıdır.”
Başkan Delican’a başarı dileklerini ileten Babacan, toplantının ardından yönetim kurulu üyeleriyle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:47

İLGİLİ HABERLER