Gündem
  • 28.6.2015 09:24

Bahçeli AK Partilileri dövmekten beter etti

AK Parti’nin Meclis başkanı adayı İsmet Yılmaz, dün Bahçeli’yi ziyaret ederek, MHP’nin desteğini istedi. Bahçeli “Hayırlı olsun. Biz kendi adayımızı çıkardık. Adayımızın arkasında durmak gibi bir alışkanlığımız var” dedi. Yılmaz, kısa bir sessizliğin ardından ziyarette kendisine eşlik eden Beşir Atalay’a “Görüşeceğimiz başka bir konu var mı” diye sordu. “Yok” yanıtı alınca “Bize müsaade” dedi, Bahçeli de “Müsaade sizin” karşılığını verdi.

Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti’nin TBMM Başkan adayı İsmet Yılmaz’ın dün destek istemek için ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sadece 4 dakika sürdü. İsmet Yılmaz’ın, MHP Genel Merkezi’ne giriş ve çıkış süresi de dahil toplamda 10 dakikada gerçekleşen bu ziyareti, özellikle son turda kendi adayını seçtirme umutlarını MHP’den gelebilecek oylara bağlayan AK Parti’de soğuk duş etkisi yarattı.

BAHÇELİ-BAYKAL 50 DAKİKA

Bakan İsmet Yılmaz, MHP lideri Bahçeli ile görüşmeye, yanında AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’la birlikte gitti. Heyeti, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı kapıda karşılayarak Bahçeli’nin makam odasına kadar çıkardı. Medyanın da yakından takip ettiği ziayretin, 50 dakikalık Bahçeli-Baykal görüşmesinde olduğu gibi uzun sürmesi beklenirken, bir anda bittiği duyuruldu.

İKRAM DA YAPILAMADI

AK Parti heyeti makam odasına alındıktan sonra Bahçeli yanlarına geldi. Yılmaz, bu hafta TBMM’nin başkanının seçileceğini, kendisinin de TBMM Başkanlığı’na aday olduğunu belirterek, MHP’nin de desteğini istedi. Bahçeli ise “Hayırlı olsun. Biz kendi adayımızı çıkardık. Bizim geleneksel olarak adayımızın arkasında olmak gibi bir alışkanlığımız var” yanıtını verdi. Bu diyaloğun sonrasında kısa bir sessizlik oldu. Görüşmeye katılanların tamamı oruçlu olduğu için çay, kahve ikramı da yapılamayınca bu defa AK Parti heyeti kendi içinde fikir yürüttü. Sessizliğin uzamaması için “Görüşeceğimiz başka bir konu var mı?” diye Atalay’a soran Yılmaz, hem ondan hem de Aydın’dan “Yok” yanıtını alınca, “Bize müsaade o zaman” dedi. Bahçeli de “Müsaade sizin” karşılığını verince görüşme 4 dakika içinde tamamlanmış oldu.

BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti adayı Yılmaz, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, hiçbir partinin tek başına çoğunluk sağlayıp Meclis Başkanı seçemeyeceğini anımsatarak, “Sayın Bahçeli’den randevu talep ettik onlar da kabul ettiler. Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne ilişkin kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz görmüştür” dedi. Seçimin ‘uzlaşma’ ihtiyacını ortaya çıkardığını kaydeden Yılmaz, “Uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan’dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içinde hayırlısını ve gelişen sürecinde sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. Şimdiden TBMM
Başkanlık seçimleri millete hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. Görüşmede Suriye ve tampon bölge gibi konuların gündeme gelmediği öğrenildi. Özellikle Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşınması konusunda MHP’lilerden Yılmaz’a çok sert eleştiriler yapılmıştı.

 Birinci turda kendi adaylarını destekleyecekler

AK Parti’nin TBMM Başkanı adayı İsmet Yılmaz’ın MHP’den sonraki durağı HDP oldu. Yılmaz’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi yaklaşık 20 dakika sürdü. Yılmaz, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Sayın Demirtaş, seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkarttığını, uzlaşmayı bütün partilere zorunlu kıldığını, seçim sonuçlarının kendilerine vermiş oldukları mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğününden yana bir tavır sergileyeceklerini söylediler. Her partinin kendi adayı var. Birinci turda kendi adaylarını destekleyeceklerini ancak ondan sonra çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler.”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER