Gündem
  • 26.6.2016 00:10

Bakan Avcı'dan 'Kurban Bayramı tatili' açıklaması ..

Antalya'nın Demre ilçesinde Likya Uygarlıkları Müzesi'nin açılışına katılan Bakan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramıtatilinin, Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarıldığını hatırlattı.

Bunun iç turizm açısından önemli bir hareketlilik getirdiğine dikkati çeken Avcı, "Erken açıklanması da gördüğümüz kadarıyla sektör tarafından olumlu karşılandı. Bunun sonuçlarını almaya başladıklarını söylüyorlar. Geçen yıl 5 aylık erken rezervasyon sayısı 3 milyonken, bu yıl 4 milyonu geçti. İnşallah Ramazan Bayramı ile bu sayının 4 milyon 300 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Şu anda otellerdeki doluluk oranları yüzde 80'e ulaşmış gibi görünüyor." dedi.

Avcı, sektör yetkililerinin bu oranın bayramda yüzde 90-95'e çıkacağını söylediğini aktardı.

Ramazan Bayramı'nda umdukları neticeyi alacaklarını ifade eden Avcı, bu durumun sadece konaklama sektörüne değil, esnafa da yansımasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Kurban Bayramı tatili içinde benzer bir düzenlemeyi planladıklarını vurgulayan Avcı, "Gelecek Kurban Bayramı tatilini yapılacak düzenlemeyle 9 güne çıkartabileceğimiz bir takvim görünüyor. Zannediyorum Bakanlar Kurulu yine erken bir açıklama yapacaktır. Çünkü okulların açılışı hemen arkasından olacağı için erken açıklanmasında yarar olabilir. Dolayısıyla eylül ayında da Kurban Bayramı münasebetiyle turizmde bir hareketlilik bekliyoruz." diye konuştu.

Avcı, turizmcilerden bayram tatillerini iyi değerlendirmelerini, özellikle iç turizme yönelik fiyat politikalarını iyi ayarlamalarını istedi.

Turizmin 60'a yakın sektörle bağlantısı olduğuna işaret eden Avcı, turizmdeki en ufak bir aksamanın diğerlerine de yansıdığını hatırlattı. Avcı, turizmle birlikte olumsuz etkilenen sektörlerin mağduriyetlerini giderecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

..

Güncellenme Tarihi : 25.6.2016 23:19

İLGİLİ HABERLER