Gündem
  • 25.9.2017 00:55

Bakan Eroğlu'ndan Trabzon'a 2 müjde

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tonya ilçe sınırlarında yer alan ve estetik ve peyzaj değeri açısından önemli bir yer olan Kadıralak'ı Tabiat Parkı ilan ederken, Trabzon'a 2. bir Uzungöl kazandıracaklarının da müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı ile ilgili Vakfıkebir ilçesinde gerçekleşecek temel atma töreni öncesinde Trabzon Valiliği'nde basın mensuplarına yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Veysel Eroğlu'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ta eşlik etti.

Bakan Eroğlu, Trabzon'da talep edilen 25 tesisin temelini atacaklarını belirterek, "25 tesise 147 Milyon TL'lik yatırım yapacağız. Bu projelerin 23 tanesi ise Devlet Su İşleri'ne ait. Burada dereler ve köprüler çok önemli biz Trabzon'da hem dereleri islah ediyoruz, ayrıca bunun dışında bir takım gereken köprüleri de inşa ediyoruz. Orman mahallerinde yaşayan vatandaşlara bal ormanı kuruyoruz. Yüzde 20 hibe, yüzde 80'de faizsiz kredi veriyoruz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Trabzon'a yeni bir Uzungöl kazandırmak için hazırlık yaptıklarını belirterek "Körfez ülkelerinden önemli bir turist akını var. O yüzden biz burada yeni bir tabiat turizm merkezi kurmalı diye karar aldık. Bunlarla ilgili olarak 3 aydır çalışıyorum. İlgili taraflara bu konuda sunum yapacağız. Biz Trabzon'da, 2-3 Uzungöl diyim. Bunun tesisi için bir hazırlık yaptık. Hazırlıklarımızı yaptık ve yapacağız toplantıda bu konuyla ilgili karar alacağız. Bu bir milat alacak. Burada önemli bir turizm merkezini yeniden oluşturacağız. Dünya çapında muhteşem planlı bir şey olacak" dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzonlular'a bir sürpriz yaparak Tonya ilçe sınırlarında yer alan ve estetik ve peyzaj değeri açısından önemli bir yer olan Kadıralak'ı, Tabiat Parkı ilan etti. Bakan Eroğlu, Trabzon’da çok değerli bir coğrafya olduğunu belirterek “Tabiatı korumakla mükellef olan Bakanlığımız 1.702 dekarlık bu alanı tabiat parkı ilan ederek koruma altına aldı. Trabzon’un tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

"Atasuyu yapmasaydık, Trabzon bugün susuzdu"

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 14 yılda 148 Milyar TL'lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak "Suyla alakalı olarak ise 6 Bin 588 tesisi ülkemize kazandırdık. Hizmete aldığımız tesislerle susuz şehir bırakmadık. 81 vilayetemizde yaşayan 42 milyon kişiye içme ve kullanma suyu temin ettik. Trabzon son 14 yılda 19 Milyar TL'lik yatırım aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ise Trabzon'a biz 1 Milyon 550 Milyon TL'lik yatırım yaptık. Atasu Barajı çok zor bir barajdı, onu yaptık. Çok güzel oldu. Eğer Atusu Barajı'nı yapmasaydık maalesef Trabzon bugün susuzdu" şeklinde konuştu.

Eroğlu, Bakan Osman Aşkın Bak'a takıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, yaptığı konuşma sırasında araya girerek Trabzon'a çok müjdelerimiz var diyen Bakan Eroğlu'nun sözleri üzerine 'Hibe' dolu diyen Bakan Osman Aşkın Bak'a, Veysel Eroğlu, "Sen niye geldin buraya" diyerek takıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da, Bakan Veysel Eroğlu'na Trabzon'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Gökmen Şahin

Güncellenme Tarihi : 24.9.2017 22:36

İLGİLİ HABERLER