Gündem
  • 1.9.2014 17:38

Barış için Hakkari'de buluştular

Barış mesajlarının verildiği etkinliklerde barış güvercinleri uçuruldu.Dünya Barış günü nedeniyle yapılan organizasyon için aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sanatçı Kadir İnanır'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik ekibi, Hakkari'deki Hastane Kavşağı'nda HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve yöresel kıyafet giyen çok sayıda kişi karşıladı. Kalabalık, davul-zurna eşliğinde yapılan yürüyüşle 'Barış' ismi verilen sokağa geldi. Üzerinde Türkçe ve Kürtçe barış mesajlarının yazılı olduğu balonlarla donatılan sokağın açılış kurdelesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu tarafından kesildi. Burada aralarında Kadir İnanır'ın da bulunduğu yetkilileri alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı.

"HAKKARİ'DEN BEŞİKTAŞ'A BARIŞ KÖPRÜSÜ OLUŞTURDUK"

Barış Sokağı'nın açılışı ardından konuşma yapan Hakkari Belediye Başkanı DBP'Lİ Dilek Hatipoğlu, 'Çözüm sürecinin' konuşulduğu günlerde Hakkari'den Beşiktaş'a 'Barış köprüsü' kurduklarını söyledi. Başkan Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Bugün dünya genelinde olduğu kadar Hakkari özelinde de bizim için önemli bir gündür. 'Çözüm sürecinin' konuşulduğu günümüzde Hakkari'den İstanbul Beşiktaş'a sevgi, kardeşlik, barış köprüsünü oluşturuyoruz. 30 yıllık kirli savaş bitsin. Analar ağlamasın. Kardeşlik, barış, huzur, hizmet olsun. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu barış süreci onurlu, adil bir çözümle sonuçlansın istiyoruz. Bu nedenle Beşiktaş Belediyesi ile bir kardeşlik protokolü imzalıyoruz. Beşiktaş Belediyesi'nin kardeşlik projesi ile daha aktif olarak sürece destek vermesini istiyoruz. Ortadoğu'da Kürtler çok zor süreçten geçiyor. Kadınlar savaş ganimeti olarak kabul ediliyor. Şiddetin en ağır biçimine maruz bırakılıyor. Yüzbinler adete soykırımla yok edilmek isteniyor. Bu katliamları yapan çeteler döktükleri kanda er yada geç kendileri boğulacaktır. Ortadoğu halkı kendi kaderini kendisi tayin edecektir."

"BARIŞ SÜRECİNE DESTEK İÇİN YAPTIK"

Hakkari'de böyle bir projeyi gerçekleştirmedeki amaçlarının 'Çözüm sürecine destek sağlamak' olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, şöyle devam etti:

"Bu süreci isteyenler de, istemeyenler de var. Ama şükürler olsunki isteyenlerin sayısı çoğunlukta. Bu süreci Hakkari istiyor, Beşiktaş istiyor, ülkenin diğer yerleri de istiyor. Bir irade ortaya koyduk. Uzattığımız, barışa dair elimizi sıkıca tutmanın ötesinde sarılarak bizlere gelen ve bizleri coşkuyla karşılayan Hakkari'ye binlerce defa teşekkür ediyoruz. Tabiki Çukurca'ya, Şemdinli'ye, Yüksekova'ya Kato'ya, Sümbül Dağı'na, Hakkari dağlarına sonsuz teşekkürler. Hakkari'nin yaşadığı her acı, Beşiktaş'ın da acısı olacak. Hepimiz kardeşiz. Bizi buraya Hakkari çağırmadı. Barış çağırdı. Artık bu topraklar barışla sulanacaktır. Bundan sonra kardeşliğin heyacanını birlikte haykıracağız. Bir daha ateş düşerse kuru ile yaş beraber yanar. Ama biz buna müsade etmeyeceğiz."

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURTULDU

Yapılan konuşmaların ardından iki belediye başkanı güvercin uçurdu. Beşiktaş Belediyesi Bando Takımı, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice dillerinde müzik çaldı. Yaklaşık 5 bin kişinin bir arada yemek yemesinden sonra Hakkarili ve Beşiktaş'tan gelen çocuklar barış sokağını birlikte boyadı. Etkinlikler panel ve konserlerle sürdü.
Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER