Gündem
  • 24.7.2014 09:23

Barzani heyeti Hakkari’de

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, Slehi Aşireti Temsilcisi Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Uludere Guyi Temsilcisi Mehmet Seven, Bağışlı bölgesinden Tahir Yoldaş ve çevresindeki köylerdeki ileri gelenler ile Çukurca bölgesinin tüm boyları, olaylarda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden evli, 11 çocuk babası Mustafa Er’in akrabası olan HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er’in evinde bir araya geldi.

Hayatını kaybeden Mustafa Er’in ağabeyi H. Hacı Er, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki heyete teşekkür ettiklerini söyledi. Er, ”Kardeşim olayı yatıştırmaya çalışırken öldürüldü. Biz bütün Pinyanişi aşireti olarak bu mübarek Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nın hatırı, halkın birliği ve beraberliği için, Barzani’nin, Pirazbeyoğlu'nun ve buraya gelenlerin hatırı için elimizde geleni yapacağız. Biz olayın çıktığı günden beri sürekli barıştan ve çözümden yana olduk. Biz kanın akması için asla el uzatmadık. Biz asla kanın dökülmesinden yana olmadık ve olmayacağız da. Biz barıştan kardeşlikten ve bu olayların bir an önce son bulmasından yanayız. Buraya kadar gelen heyet ve tüm aşiret temsilcilerine teşekkür ediyorum. Barışın sağlanmasını burada onlara bırakıyorum. Herkesi de sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

"BARZANİ’NİN GÖNDERDİĞİ HEYET BİZİ ONURLANDIRMIŞTIR"
Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, "Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin, başsağlığı dilemek ve barışın sağlanması için heyet göndermesi bizi onurlandırmıştır" dedi.
Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ise, ”Hakkari’de yaşanan olaylar, bir kişinin ölmesi, bazı kişilerin de yaralanması bizi derinden üzmüştür. Buradaki ateşin sönmesi için aracı olmaya geldik. İnşallah bu tür olaylar bu şehirde bir daha yaşanmaz. Sayın Barzani, aileye taziyelerini bildirerek, başka kanın dökülmemesi için bizi buraya gönderdi. Tek istediğimiz, şehirde tekrar huzurun sağlanmasıdır. Ölen Er ailesini başsağlığı diliyoruz, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında bu olayların bir an önce son bulmasını ve herkesin işinin başına geçmesini istiyoruz. Biz hepimiz Kürt'üz, bu tür olayların aramızda yaşanmaması gerekir. Bu olaylara aşiret bazında bakılmaması gerekiyor. Kürtler arasında olan olaylar bizi çok üzüyor ve bize de yansıyor. Pinyanişi ağası rahmetli Macit Pirozbeyoğlu’nun oğlu Orhan Pirazbeyoğlu’da kanın durması için elinde gelen çabayı harcıyor. İnşallah başka olaylar olmaz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:03

İLGİLİ HABERLER