Gündem
  • 27.8.2015 12:00

Başbakan Davutoğlu: Tuğrul Türkeş doğru olanı yapmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim hükümeti için bakanlık teklifi götürdüğü Tuğrul Türkeş'in olumlu cevap vermesini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin Türkeş'e yönelik sözlerini eleştirerek, "Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Türkeş büyük baskı altına alında, dirayetle direndi. Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak." dedi.

"TARİH SENİ DE YAZACAK"
"Sayın Bahçeli'nin tutumuna gelince ...Bize millet ana muhalefet görevi verdi diyen Bahçeli'dir. Yeni fikirlere imkan vermeyen Bahçeli'dir. CHP ile görüşmelerde hedefe ulaşılamayınca Bahçeli ile görüşmede yaptığımız 4 teklife hayır diyeceğini söylemiştir. Müzakereye başlamadan 'Sayın Başbakan sizinle koalisyon kurmayız, azınlık hükümetine destek vermeyiz, erken seçime destek vermeyiz' Tüm formülleri hayır diyen Bahçeli'dir. Meclis içinde her ihtimale sayın Bahçeli hayır demiştir.

Gelin birlikte hayırlı yola çıkalım dedik. Şerin tersi anlamında hayırlı yol dedik ama Bahçeli yanlış anladı herhalde ret anlamında hayır dedi. Baskıya boyun eğmeyen Türkeş'e de teşekkür ediyorum. Bahçeli Türkeş'in tavrıyla ilgili tarih bunu yazacak dedi. Tarih her ihtimale hayır hayır hayır diyenleri de yazacak Bahçeli. Tarih seni de yazacak. Sayın Türkeş büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Devlet ahlakını ortaya koydu."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:41

İLGİLİ HABERLER