Gündem
  • 15.3.2017 16:34

Başbakan Yıldırım: Millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor

Avrupa’nın referandumdan hayır çıkması için var gücüyle çalıştığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor. Bunun cevabı 16 Nisan’da. Türkiye ’evet’le Avrupa’yı inletecek” dedi.

Başbakan Binali yıldırım referandum çalışmaları kapsamında Ardahan’a geldi. Ardahan Valiliğini ziyaretinin ardından PTT kavşağında düzenlenen mitinge geçen Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da Ardahan’ın plakası olan yüzde 75 oranında evet beklediklerini söyledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, "Söz de sizin karar da sizin, kararımız evet. Ardahan işi bitirmiş. Allah sizden razı olsun. Artık 16 Nisanda herkes susacak siz konuşacaksınız. Millet konuşacak. Vereceğiniz her evet Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacak. Sevdamız millet kararımız evet" dedi.

"Türkiye 3 Kasım 2002’den itibaren ayağa kalkmış tarihi adımlar atmış yüzünü geleceğe kalkınmaya büyümeye çevirmiştir" diyen Başbakan Yıldırım, "Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği sağlandı. Ardahan’daki okullarda öğretmen eksiği yok. Fazlası var. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da yirminin altına düşmüştür. Ardahan eğitim alt yapısıyla geleceğe teslim edeceğimiz yavrularımız için hazırdır. Ardahan’da 10 yılda 4 milyon kitap dağıttık ders kitabı. Artık hiçbir vatandaşımız hastane kapılarından geri gelmiyor. Sosyal güvencesi olmayana da devlet sahip oluyor, sahipsiz bırakmıyor. Sigorta hastanesi deyince Kemal Kılıçdaroğlu’nu hatırlıyorsunuz. Şehir hastanesi deyince de Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlıyorsunuz. Aradaki fark işte burada. Derdin devası biziz. Birileri de sadece laf üretir, dedikodu üretir. Laf üstüne laf koyan hep taş üstüne taş koyan iktidar olduk. Ardahan’ın çok güzel bir sözü var, cığıza cur bahane. İşte bunlar da böyle. Sizin deyiminizle ağustosta suya girseler balta kesmez buz olurlar. Diz boyu yoksulluk. Halk gaz yağı, sana yağı kuyruklarını bunların zamanında gördüler. Hayırdan hayır gelmez evet de bereket vardır. Hizmet üretenle laf üreteni birbirinden ayırır mı? Şerden beslenen hayırcıları da vatandaşa hizmet için evet diyenleri Ardahan iyi bilir. 15 yıllık kazanımın bir anda yok olup gitmesini istiyorlar. Kutuplaşmaya zemin hazırlıyorlar. Bunlar bir belediyeye bile sahip çıkamadılar. Ülkenin geleceğine mi karar verecekler. Ardahanlı bütün bunların hepsini biliyor ve farkında. 16 Nisan’da hayırcılar korosuna gereken cevabı verecekler. Leyleğin ömrü lak lak ile geçer. Evet oylarıyla Türkiye şahlanacak" diye konuştu.

"AVRUPA’NIN SİYASETİ ARTIK TÜRKİYE’DEN BELİRLENİYOR"

Almanya ve Hollanda’yı kınayan Başbakan Yıldırım, "Milyonlarca kardeşimiz soydaşımız yıllardır o ülkelerin ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Almanya olsun Hollanda olsun orada yaşayanların büyük bir çoğunluğu Türkiye’nin dostu. Avrupa’nın siyaseti artık Türkiye’den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler. Türkiye’nin istikametini Ardahan belirler. Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor. Bunun cevabı 16 Nisan’da. Türkiye ’evet’le Avrupa’yı inletecek. 15 yılda Ardahan’a 5 milyar yatırım yapıldı. Helal olsun. Ardahan doğuda bizim teminatımız. 2002’de 218 bin dolar ihracat yapıyordu şimdi 2 milyon dolar ihracat yapıyor. Yetmez daha da artacak. Biz göreve geldiğimizde Ardahan’da bir kilometre bile bölünmüş yol yoktu. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldüm gönülleri milleti birleştirdik. Kardeş ettik doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi. 15 yılda plakası kadar 75 kilometre bölünmüş yol yaptık. Ardahan cumhurbaşkanı referandumunda yüzde 66 destek verdi. Plaka kadar yüzde 75. Nisan’da yüzde 75 tamam mı? Anlaştık mı? Yüzde 75 Ardahan’dan Ankara’da gelecek haberi bekliyorum. Ardahan inanıyorum ki destan yazacak" ifadelerini kaydetti.

MÜJDELER VERDİ

Ardahan Türkgözü arasına Ulgar Tünelini yapacaklarını müjdeleyen Yıldırım, "Ardahan’ın ekonomisinin büyümesi için büyük önem taşıyan Sahara Tünelini de yapıyoruz. 1.5 saat süren Ardahan-Şavşat arası sadece 20 dakikaya inecek. Bir başka önemli proje Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesi. Bu projeye Ardahan’ı da dahil ediyoruz. Ardahan’ı mera hayvancılığı için merkez haline getiriyoruz. Bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Bizden hiç desteğinizi eksik etmediniz. Her zaman istikrar güçlü iktidar için evet. Şimdi 16 Nisan’da ülkemizin geleceği için sandığa gidiyoruz değil mi? 16 Nisan önemli bir dönüşüm. Geleceğimiz için tertemiz bir sayfa. Aydınlık yarınların başlangıcı olacak. Daha hızlı büyüyeceğiz. Ardahan’ı cazibe merkezi programına dahil ettik. Yeni yatırımlar gelecek. Artık Ardahan göç veren il olmayacak. Güçlü Türkiye için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Türkiye’nin sağırlaştırılmasına içine kapanmasına asla izin vermeyeceğiz. Terörü ülke gündeminden düşüreceğiz. Birlik içinde beraberlik içinde tek yürek halinde yürümeye devam edeceğiz. Bütün hayalleri tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. Nasıl Marmarayı, Avrasyayı yaptıksa nasıl hızlı trenler bölünmüş yollar ve dünyanın en büyük hava limanlarını şehir hastaneleri yaptık halkımızın emrine verdiysek hayallerin gerçekleştirecek sistemi 16 Nisan’da önünüze getiriyoruz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Güçlü Türkiye güçlü Ardahan için hazır mıyız? Büyük düşünüyoruz ve yeni dönemde Türkiye’yi tutabilene aşk olsun" şeklinde konuştu.

Olgun Yıldız

Güncellenme Tarihi : 15.3.2017 16:35

İLGİLİ HABERLER