Gündem
  • 28.5.2015 21:03

BBC'nin PİS niyeti Diyarbakır'da ortaya çıktı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in kanalı olan BBC, kendi ülkesindeki seçimlere yabancı kaldı. Gezi'deki provokasyondan sonra 7 Haziran'a odaklandı! BBC muhabirleri Türkiye'de 65 noktayı dolaştı.

Diyarbakır'a da uğradı. "HDP barajı geçmezse Kobani'den beter olaylar yaşanır" diyerek seçim sonrası niyetini açıkça belli etti
Kraliçe Elizabeth'in kanalı yine Türkiye'ye odaklandı. Birleşik Krallık'ta kraliyet beratı altında yer alan BBC kanalı, 7 Haziran'daki genel seçimler için iş başı yaptı!

Gezi olaylarında provoke yayınlar yapan BBC, bu kez seçimleri hedef aldı. Aralarında Türkler'in de yer aldığı muhabirler, il il, ilçe ilçe dolaşmaya başladı. Kraliçe'nin muhabirleri şimdiye kadar 65 noktayı gezip Türkiye'nin seçimiyle ilgili haber yaptı.

O kentlerden biri de Diyarbakır'dı. BBC muhabiri, Diyarbakır'a uzandı. Şehri dolaşıp vatandaşlardan seçimle ilgili görüşlerini aldı. Ancak muhabir, habercilikten çok HDP propagandası yaptı. HDP'nin seçimde barajı geçmemesi durumunda "beklentileri" ya da "beklentileri"ni yazdı!

BBC muhabiri, üst akıl tarafından desteklenen HDP'nin seçimi kazanamaması durumunda Kobani'den beter olayların yaşanacağını anlattı. İngiliz kanalının haberinde şu satırlar yayınlandı: "Diyarbakırlılar arasında yaygın endişe, HDP'nin barajı aşamaması halinde Kobani olaylarına benzer şiddet olaylarının çıkması. Seçmene göre barışın gelmesi ve çözüm sürecinin devamı için HDP mutlaka barajı aşmalı." İki gün önce de İngiliz gazetesi The Times, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a övgüler yağdırdı. Demirtaş için "Yakışıklı ve karizmatik" bir lider diyerek Demirtaş hayranlığını yazdı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER