Gündem
  • 29.6.2014 10:13

BBP eski Genel Başkanı Topçu'dan cemaat tepkisi

BBP ile cemaat arasındaki yakınlaşmaya tepki göstererek kurucusu olduğu partiden istifa eden BBP eski Genel Başkanı Topçu, “Birileri siyasi etik dışı, ahlak dışı yaka paça saldıracak da biz seyredecek miyiz? Seyretmeyeceğiz, doğrusunu diyeceğiz” dedi.
 
BBP ESKİ GENEL BAŞKANI TOPÇU ‘SİYASİ İKTİDARLA AYNI MAHALLENİN ÇOCUĞUYUZ’

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın siyaset sahnesine çıktığı andan itibaren çeşitli engellemelerle karşılaştığını belirten BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, “Recep Tayyip Erdoğan bir Anadolu çocuğudur. Ve ona her daim Anadolu çocukları sahip çıktı” dedi. İktidarda olan siyasi anlayışla aynı sokakta büyümediğini ancak aynı mahallenin çocuğu olduğunu belirten Topçu, “Birileri siyasi etik dışı, ahlak dışı saldıracak da biz seyredecek miyiz” diye sordu. Topçu, Ekmelettin İhsanoğlu’nun adaylığı için ise “İmitasyon adaylara milletin ihtiyacı yok” değerlendirmesi yaptı.

BBP-Cemaat yakınlaşması

Yalçın Topçu, Star’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Topçu, kamuoyunda BBP ile Cemaatin yakınlaştığına ilişkin iddialara şu yanıtı verdi: “Ben zaten tasvip etsem, kurucusuyum ben o partinin, genel başkanlığını yaptım. Bunu tasvip etmiş olsam, üyesi olduğum, kurucusu olduğum, çeşitli görevler yaptığım bir partide, ‘devleti ebet milleti esas anlayıştan kopukluk görüyorum’ deyip niye istifa edeyim. Orayı tartışmak bana yakışmaz. Benim siyasi tavrım maziyle kavgayı gerektirmiyor. Neticede beraber olmuşuz, bir arada olmuşuz.”

Yalçın Topçu, “Biz şu anda siyasi erkle aynı sokaklarda büyümedik. Ama aynı mahallenin çocuklarıyız. Aynı medeniyet kodlarından besleniyoruz. Birileri siyasi etik dışı, ahlak dışı yaka paça saldıracak da biz seyredecek miyiz. Olur mu bu? Seyretmeyeceğiz, doğrusuna doğru diyeceğiz. Aynı mahallenin çocuğu olmamız hasebiyle muhalefetimizi bile yapıcı, pozitif bir muhalefet anlayışıyla yapacağız” diye konuştu.

Bölgesel planlar yerle bir ...

Türkiye’de aktif siyasetin içinde bir Cumhurbaşkanı değil, sembolik bir Cumhurbaşkanı istendiğini belirten Topçu, “Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir siyasi kimliğin Cumhurbaşkanı olması demek, bölgesel planların da yerle bir olması demektir. Dolayısıyla Tayyip Bey’in Cumhurbaşkanlığını engellemek için her türlü formül üretilecek, her türlü siyasi atraksiyon, ki provokasyonlar da dâhil, hiç tereddütsüz uygulamaya konulacaktır” dedi.

Anadolu çocuğuna sahip çıkar

Başbakan Erdoğan’ın siyaset sahnesine çıktığından beri hep engellerle karşılaştığını belirten Topçu, “Tabir-i caizse tırnaklarıyla tuta tuta geldi. Şimdi de cumhurbaşkanlığı noktasında engellemelere şahit oluyoruz. Bugün de yaşanan bazı gelişmeleri, özellikle Erdoğan’a yönelik bitirme operasyonlarını basit bir iş olarak görmemiz mümkün değildir. Erdoğan bir Anadolu çocuğudur. Ve ona her daim Anadolu çocukları sahip çıktı. Milletin bu sahip çıkma güdüsünü de dikkate almanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

İmitasyon adaya ihtiyacımız yok
 
CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun ismi ve kişiliğiyle bir sorunu olmadığını, ancak Mısır darbesinin ardından takındığı tavrı eleştirdiğini belirten Topçu, “İhsanoğlu ismindeki uzlaşma hangi mecburiyetlerin ve tarafları bu mecburiyetlere zorlayan güçlerin operasyonudur? Türkiye seçmeninin ithal muhafazakâr adaylara ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Millet de gerçekleri görüyor. İmitasyon adaylara ihtiyacın olmadığını ve milletin asil adaylara yöneleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
Lütfi Kaplan/ STAR GAZETE
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER