Gündem
  • 19.7.2014 13:55

BBP'te ortalık karıştı

Büyük Birlik Partisi ile Alperen Ocakları arasından çatı aday Ekmelleddin İhsanoğlu nedeniyle başlayan gerilimde yeni gelişmeler yaşanıyor. Alperen Ocakları Başkanı görevden alındı. Genel Başkan Destici, İhsanoğlu'nu destekleme kararından ısrar ederken Genel başkan yardımcısı Bozok'tan da tepki geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerinden dolayı kendisini eleştiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün görevinden alındığını açıkladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'deki Salon Lidya Park'ta partisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Destici, yaptıkları istişareler sonucunda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

O DA BİZİM KARARIMIZA SAYGILI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için verdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararına saygı gösterilmesini isteyen Desticioğulu, "Bu kararımızı biz kendi kurullarımızda verdik. Onlar nasıl, başbakan aday olurken ne yaptı? Kendi milletvekilleri, kendi belediye başkanları, kendi ilçe başkanlarını topladı, kararını verdi. Biz onun kararına saygılıyız, o da bizim kararımıza saygılı olacak" dedi.

KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Bir gazetecinin, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün, İhsanoğlu'na destek verilmesi konusunda kendisini eleştirdiğini belirtmesi üzerine Destici Tüzün'ün görevinden alındığını açıklayarak şunları söyledi:

"Büyük Birlik Partisi, Büyük Birlik hareketi bir karar vermiştir. Bütün kurumlarıyla bu kararı vermiştir. Eskişehir Alperen Ocakları Başkanımız burada, hemen illerdeki Alperen Ocakları Başkanlarının tamamı bu kararın yanındadır. Dolayısıyla biz bir karar verdik. Bütün kurumlarımızla birlikte.Kararımızın arkasındayız ve sonuna kadar da bu kararımızın arkasında duracağız. Her partinin içerisinde farklı sesler olabilir. Ama bu istişareyle aldığımız bir karardır. Ve dolayısıyla istişarenin de şöyle bir kuralı vardır biliyorsunuz. Herkes görüşünü söyler ama alınan karara herkes sadık kalır. Dolayısıyla da istişareye herkes uyacak. Bütün arkadaşlarımız görüşlerini söyleyebilirler. Biz Türkiye'nin en demokratik siyasi partiyiz. Herkes görüşünü söyleyecek. Ama alınan istişare kararına da herkes uyacak. Alperen Ocakları Başkanı bugün itibaren görevinden alınmıştır, dolayısıyla da artık görevinde değildir. Aslında geçen hafta bu konu kendisine iletilmişti, ama tabi ki bu bizim iç meselemiz."

YARDIMCISI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu açıklamanın ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, düzenlediği basın toplantısında, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, cumhurbaşkanı seçiminde parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verecekleri yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Kararın istişareyle alındığı yönündeki ifadenin gerçeği yansıtmadığını savunan Bozok, "Ekmeleddin İhsanoğlu ismi, Büyük Birlik Partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istişareyle desteklemek kararı almış olduğu bir isim değil, partimizin başkanlık iradesine kurulmuş insanlara kapalı kapılar ardında dikte edilmiş bir isimdir. Bu anlamda ne partimizi, ne de partimize gönül veren hiçbir gönüldaşımızı bağlamamaktadır" diye konuştu.

"BBP ve ona sevdayla bağlı hiçbir Anadolu çocuğunun kalbinde, CHP'nin sevdası peşine düştüğü hiçbir şey yer tutamaz, tutmamalıdır" diyen Bozok, gelinen noktada bir çok partilinin istifa etmeyi düşündüğünü ancak bunun "Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi mirasını ikbal tarlası gibi kullananların sömürü faaliyetlerine yarayacağını" söyledi. Bozok, bu nedenle istifanın çözüm olmadığını dile getirdi.

Hasan Hüseyin Bozok, "Ekmeleddin İhsanoğlu, milletin can düşmanı CHP'ye taşere edilmiş küresel bir projedir. Bunu görmemek için saf olmak lazımdır. Olası bir Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığında sevinenlerin İsrail, Amerika, Suudi Arabistan ile bir çok emperyalist ülke olacağı gün gibi aşikardır. Hal böyleyken rahmetli liderimiz Yazıcıoğlu'nun siyasi sureti olan BBP'nin, iplerle kontrol edilen tahta bir kukla gibi CHP'nin ekseninde kıstırılmış Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi söz konusu olamaz" görüşünü dile getirdi.

BBP'nin bütün halkaları etrafında toplayacak merkez ve milli bir kuvvet olduğunu belirten Bozok, şöyle konuştu: "Buna rağmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösteremeyecek olduktan sonra bütün mensuplarımızı vicdanlarıyla başbaşa bırakmak varken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sırıtarak işaret ettiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu işaret etmek bir akıl tutulması değilse eğer, ticari pazarlıkların takındırıdığı bir tutum değil de nedir? Parti yönetiminin aklı başında hiçbir Büyük Birlik Partiliyi bu konseptle ortak hareket etme noktasında ikna etmesi mümkün değildir. Bu konsepti bir araya getiren güçler zaten bu milletin de devletin de bir adım ileri gitmesini istemeyen, hep müstemleke gibi yaşamasını isteyen kirli ve karanlık odaklardır.

İşte hayatı büyük oyunları bozmakla geçmiş Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisinin ehil olmayan ellerde ne hallere düşürüldüğü ortadadır. Kirli ve basit oyunlarda figüranlık yapmakla övünenler bunun hesabını hem Büyük Birlik Partisi tabanına hem de millete vereceklerdir. Bunlar Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanımış olabilirler ama takındıkları boş ve anlamsız tutuma bakılırsa belli ki onu hiç anlamamışlardır. Muhsin Yazıcıoğlu hiçbir zaman ucuz hesaplar içerisinde yuvarlanan küsuratların adamı olmamıştır."

"Büyük Birlik Partisi'ni Cumhuriyet Halk Partisi kakofonisinde enstrüman edecek vagon yol alıp yürüyecekse, önce bizleri ezmelidir" ifadesini kullanan Bozok, "Bu nedenlerden dolayı partimden istifa ederek birilerinin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. Benim gibi düşünen parti kurucusu, başkanlık divanı üyesi, MKYK üyesi, il başkanı, ilçe başkanı, eski yöneticiler gibi sayıları binlerle ifade edilen dava arkadaşlarımızla birlikte istişare içindeyiz. Her türlü tepkimizi göstereceğiz" dedi.

Alperen Ocakları Genel Başkanının görevden alınmasına ilişkin soru üzerine Bozok, "Genel Başkan, bir hafta önce görevden alındığını söylemiş. Ben şahidim, öyle bir şey yok" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:12

İLGİLİ HABERLER