Gündem
  • 18.6.2012 16:29

Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!..

VAN (AA) - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, İçişleri Bakanlığı'nca 'geçici tedbir' olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.
            Bakanlığa gönderilen yazıda, şöyle denildi:
     ''Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, 'silahlı örgüte üye olma' suçundan Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğinin 10.06.2012 ve 2012/54 sorgu numaralı tutuklama müzakeresi ile tutuklandığı, adı geçenin Anayasanın 127. maddesinin 4. fırkası gereğince görevden uzaklaştırılmasının uygun olacağı belirtilmektedir. Uygun görüldüğü takdirde, Anayasanın 127. maddesinin 4. fırkası ile 5393 sayılı belediye kanunun 47. maddesi gereğince İçişleri Bakanı'na verilen yetkiye istinaden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.''
      İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından onaylanan görevden alma yazısı da Van Belediyesi'ne iletilmek üzere valiliğe gönderildi.
      Söz konusu görevden alma yazısının, 14 Haziran'da valilik tarafından belediye başkanlığına gönderildiği bildirildi.
      Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Kaya, 10 Haziran'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
     
    

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:16

İLGİLİ HABERLER