Gündem
  • 14.10.2016 15:28

Beşiktaş Belediye Başkanı: Üzerime düşeni yapacağım

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar partisi tarafından Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesiyle ilgili konuştu. Hazinedar, "Hakkımda verilecek karar ne olursa olsun partime karşı aynı saygıyla, aynı özenle hareket edeceğimin bilinmesini istiyorum" dedi.

Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin 2017 bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında hakkında Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hazinedar ,"Büyük bir emaneti taşımanın sorumluluğuyla belediye başkanlığı makamını halkın yararına içe dönük siyasetin değil halka yüzünü dönen kıblesi millet olan siyasetimizin yarattığı bu aşırı ilginin boyutlarını bugün daha iyi kavramış bulunuyorum. Elbette her yaptığımız işin, her iddianın sevenleri olduğu gibi karşısında o menfaatleri haleldar olanlar olacaktır. Bazen bu sorumlulukla attığımız her adımın üzeceği insanlar da olacaktır" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUM"

Hazinedar,  belediye Başkanı seçildikten sonra Beşiktaş'ın sorumluluğuna yakışır şekilde icra sorumluluğunu, Beşiktaş'ın kimliğine yakışır siyaseti ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisinin bir mensubu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hazinedar, geçmişte CHP'den ihraç edildiği dönemde de hep CHP'li olmanın sorumluluğu içinde hareket ettiğini kaydetti.

"CHP'LİLİK BİLİNCİ VE SORUMLULUĞUYLA HALKIMIN HİZMETİNDE EN GÜZELŞEKİLDE SUNMAYA ÇALIŞTIM"

Hazinedar,  "Türkiye'nin en değerli ilçelerinden birinde belediye başkan adayı gösterildim. O gün, bugün partimin hukukuna partimin değerlerine bazen onu kısır döngüde tutan anlayışlara ve tavırlara rağmen bana da yönelen bu tavırlara rağmen bazen şerefimi hedef alan bazı yanlış tutumlara rağmen hep Cumhuriyet Halk Partililik bilinciyle, belediye başkanlığımı da siyasetimi de halkımın hizmetinde en güzel şekilde sunmaya çalıştım" diye konuştu.

İKİ HAFTA ÖNCE YAPILAN MECLİS KONUŞMASI

Beşiktaş Belediyesi'nin iki hafta önceki meclis toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini dile getiren Başkan Hazinedar, o konuşmayı partisinin önemli isimleri tarafından kendisine yönelik başlatılan saldırı kampanyalarına cevap vermek için yaptığını vurguladı.

"HAKKIMDA VERİLECEK KARAR NE OLURSA OLSUN ..."

"Hakkımda verilecek karar ne olursa olsun partime karşı aynı saygıyla aynı özenle hareket edeceğimin bilinmesini istiyorum" diyen Murat Hazinader , "Belediye Başkanlığı kimliğimin hiçbir önemi yok. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Özgürlükçü sosyal demokrasinin en güzel örneklerini Beşiktaş'ta CHP'de büyütmek ve CHP'nin milletin değerleriyle barışık, düne dair bütün önyargıları milletten söküp alan yeni siyasetinin her zaman bir neferi gerektiğinde önderi, gerektiğinde de onun bedelini ödeyen siyasetçisi olmaya hazırım"  ifadesini kullandı.

KARARI OKUDU

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu(MYK) tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğiyle ilgili kararın dün kendisine ulaştığını aktaran Hazinedar, kararın yazılı olduğu kağıdı meclis kürsüsünden paylaştı. Hazinedar, " Bizim, MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkimizin nedeni, 3 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclisi toplantısında yaptığımız konuşmada Parti Meclisi üyeleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve Mehmet Ali Çelebi hakkında sarfettiğimiz sözlere dair iddialardır. Dolayısıyla bizimle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkin nedeni bu konuşmadır. Bunun dışında başka bir konuyla ilgisi bulunmamaktadır. Ben, partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım. Ancak benimle ilgili gösterilen bu hızlı ve gerekli parti hukukuna dair hassasiyetin bize yapılan haksızlıkları kamuoyuna benden önce taşıyan kişilerle ilgili de işletilmesini özellikle aynı hassasiyetin gösterilmesini dilerim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER