Gündem
  • 11.8.2017 15:24

Beşiktaş - Mecidiyeköy arası 5.5 dakikaya iniyor

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının yüzde 82'sinin tamamlandı. 2019'un ilk aylarında hizmete girecek hat tamamlandığında Beşiktaş'tan Mecidiyeköy'e 5,5 dakikada, Mecidiyeköy'den Alibeyköy'e 7,5 dakikada, Beşiktaş'tan Sarıyer Hacıosman'a 25.5 dakikada Mahmutbey'den Mecidiyeköy'e 26 dakikada gidilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 13'ü yeraltı, 2'si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyonu olacak olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Alibeyköy ile Kağıthane arasına yapılan tünelinde incelemelerde bulundu.   Topbaş, "Bu hattın bize maliyeti 300 araç olmak üzere 3,8 milyar. Bu hat 2019'un ilk aylarında devreye girecek. Günde, 1 milyon insanı taşıyacak" dedi.

Topbaş, İstanbul’da 8 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Kabataş–Mecidiyeköy–Mahmutbey Metrosu’nun güzergahlarından biri olan Eyüp Alibeyköy’den metro tüneline girip,  1,5 kilometre  yürüyerek Gültepe’nin altından geçerek,  Kağıthane’den çıktı.  Topbaş, tünelde yürürken bir ara yanındakilere ayağındaki çizmeleri gösterip, gülerek “Bana zorla çizmelerimi giydirdiler” dedi. Topbaş, geçtiğimiz aylarda İBB bütçesinin görüşüldüğü bir oturumda, CHP’li İBB Meclis üyelerinin kendisi ve damadına ilişkin eleştirileri üzerine, “Bu benim son görevim ama çok isterseniz çizmelerimi giyer sahaya inerim” sözleriyle meydan okumuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2017 15:25

İLGİLİ HABERLER