Gündem
  • 22.7.2016 14:55

Binali Yıldırım: Tehlike henüz bitmiş değil

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişim sırasında bombalanan ve 50 polisin şehit olduğu Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Toplam burada 50 şehidimiz var. Birkaç gün önce Güneydoğu'da bölücü örgüte karşı mücadele yapmış ve buraya intikali yapılmış arkadaşlardır. Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur.

Bugün o hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların kahramanlığı sayesinde mümkün olmuştur. Milletim şu manzaraya bir baksın. Burası Suriye, Filistin değil. Burası Ankara’nın kalbi ve vatandaşın dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan bombalar füzeler, polis kardeşlerinin üzerine acımasızca atılıyor.



'BUNDAN DAHA BÜYÜK DELİL VAR MI'

Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum: Bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Bu ölüm makinalarının arkasında durmaktan artık vazgeçin.

Polis teşkilatımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar mücadele etmişlerdir ve sonunda Genelkurmay karargahı, MİT, Meclis gibi bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar sonunda da muvaffak olmuşlardır.


'TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ'

Ama tehlike bitmiş değildir. Vatandaşımız huzursuz olmasın. Vatandaşımızın huzuru güveni sağlanmıştır. Ancak rehavete mahal yok. Uyanık olacağız zayıf da olsa intikam duygusuyla harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Buna karşı tedbirimizi alacağız.

Zaman zaman sosyal medyada orada burada çok fazla tezvirat yapılıyor, bilgi kirliliği var. Muhtemelen insanları korkuya paniğe sevk edip başka bir kalkışma planı yapmak isteyeler çıkabilir.

Önemli olan resmi görevlilerin açıklamasıdır. Valileriz, bizim bakanlarımız ve sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar esas olandır.

Türkiye intikam ile hareket etmez ama dökülen hiçbir kan hesapsız kalmayacak.

Bu caminin imamı da sela okuyup geldikten sonra şehit edildi. Bugün artık temizlik günüdür ve bu temizlik en iyi şekilde yapılmaktadır. Bu şebekelerin devlet içinden temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamamıştır.

'EŞİMDEN, DOSTUMDAN ÖĞRENDİM'

Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik yakın korumalarımızdan ve vatandaştan, eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Ondan önce bize tehdidin boyutu hakkında bir bilgi gelmiş değil.

Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi onu söyleyeyim. Ancak bunu şu an önemi yok. Önemli olan bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar tehdit olamaması için gerekeni yapıyoruz.

İntikamla hareket etmeyeceğimizi söyledik. İnce titiz çalışmalarla bu yapı içinde yer almış devlete karşı suç işlemiş kililer bizim hedefimizdir bunu dışındaki vatandaşların buna uğraması mümkün değildir.

Bu terör örgütünün elebaşı çıkmış hakaret ediyor ahmaklık diyor: bir takım hala abuk sabuk beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Ancak bunu sürdürülebilir yanı yok ne gerekiyorsa yapılacak.

Bu olayın yaşanmasında meydana gelen kurumsal ya da kişisel zaaflar varsa bunlara da bakılacak. Ama şu andaki acil konumuz en ufak binde bir ihtimali bile ortadan kaldırmak.

Bütün bu iddialar gözden geçirilecek ve gereken yapılacak. Cumhurbaşkanımız olayın başlangıcını söyledi biz de söyledik. Önemli olan haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır. Hain örgüt çökertilmiştir milletimi nefes almıştır.

Bir şey daha var… Bu terör örgütü yaptığı marifetlerle sonuç alamayınca dedikodular yayıyorlar. Bunlar akla ziyan şeylerdir. Memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur. Her şey fazlasıyla vardır. Asla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler. Fırsatı ganimete çevirmek isteyen soysuzlara da asla fırsat verilmeyecektir.

 

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER