Gündem
  • 26.1.2016 20:03

BM'den flaş PYD açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendisine PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini söylediğini bildirdi. 

Fabius, France Culture Radio'nun sorularını yanıtladı.

Cenevre'deki Suriye müzakereleri ile ilgili soru üzerine Fabius, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura davet mektuplarını gönderdi. Bana PYD'ye davet mektubu göndermediğini söyledi" dedi.

Fabius, Mistura'nın ayrıca Riyad merkezli muhalefetin müzakere grubunun başı olacağını, ancak diğer grupların da orada yer alabileceğini söylediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Strazburg'daki temasları sırasında bir televizyon kanalının canlı yayınında 29 Ocak'ta yapılacak Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini bildirmişti.

Türkiye Birleşmiş Milletler'e restini çekti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre Zirvesi'ne dair yaptığı açıklamalarında "PYD davet edilmişse, boykot ederiz" dedi.

Cuma günü başlaması planlanan Cenevre Zirvesi için davetiyeler bugün gönderildi. Zirveye dair açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"PYD HANGİ SIFATLA MASADA OTURACAK"

"PYD hangi sıfatla masada olacak. Bir terör örgütü halkının temsilcisi olabilir mi? El Kaide, El Nusra masada olabilir miydi? Müzakere muhalefet ile rejim arasındadır. Terör örgütleri olamaz. Türkmenler, Araplar ayrı bir grup diye bir şey yok.

"PYD DAVET EDİLMİŞSE TABİ Kİ BOYKOT EDERİZ"

Muhalefet herkesi kapsıyor. Daha önce PYD'nin davet edilmeyeceği söylendi. Ancak PYD davet edilmişse Cenevre görüşmelerini tabi ki boykot ederiz"
 

Reuters'in geçtiği habere göre, PYD'li Salih Müslim henüz davet almadı.

Reuters'in geçtiği habere göre, PYD'nin lideri Salih Müslim yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmeleri için davet almadığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER