Gündem
  • 21.11.2017 10:44

Bolu Dağında yoğun kar yağışı etkili oluyor

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağında kar yağışı sabah saatlerinde etkili oldu. Kar lastiği takmayan sürücüler ise ilerlemekte zorlandı.

Kar yağışı etkili oluyor. İstanbul Ankara arasında en önemli geçiş noktalarından olan Bolu Dağı Bakacak ve Karanlık dere mevkiinde kar yağışı etkili olurken karayolları ekipleri yolu açık tutmak için kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Yolu tedbirsiz çıkanlar zorlandı

Meteorolojinin günler öncesinden duyurmasına rağmen kar lastiği takmayanlar trafikte zorlandı. Bazı araçlar kayarken bazı araç sahipleri de yol kenarına araçlarını çekerek beklemek zorunda kaldı. Yetkililer araç sürücülerini kar lastiği takmaları ve zincirsiz yola çıkmamalarını istedi. 

Kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu

Bolu’da, gece saatlerinde düşmeye başlayan mevsimin ilk karı kent merkezinde de etkisini gösterdi. Sabah güne karla uyanan vatandaşlar, meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı uyarıları dikkate alarak, evlerinden şemsiyeleri ile çıktılar. Şehir merkezinde genellikle etkili olan yeşil alanları beyaza bürüyen kar yağışı, hafif şekilde yağmurun da yağmasıyla yollarda etkili olmadı.

Bolu’ya Adana’dan geldiğini söyleyen, Ahmet İbili isimli vatandaş, ilk kez kar gördüğünü belirterek hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Ali Yıldız- Ali Osman Çatana- Faruk Çidem

Güncellenme Tarihi : 21.11.2017 10:46

İLGİLİ HABERLER