Gündem
  • 10.10.2015 11:11

Bombalan mitingi bakın hangi parti organize etti

Ankara’da bugün düzenlenecek olan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydana geldi. Patlamanın ardından düzenleyici komite mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu. 

Mitinge sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, HDP ve çok sayıda kuruluşun katılımı bekleniyordu.

Kitlenin tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin buluşma noktasında gerçekleşti.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, patlamanın ardından düzenleyici komite mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

SANATÇILAR KATILIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sanatçılar ve sendika temsilcileri önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapmıştı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara'da buluşacak" derken, oyuncu Tarık Akan ise "Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara'da büyük bir güçle DİSK ile olsun" diye konuşmuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:03

İLGİLİ HABERLER