Gündem
  • 16.10.2016 00:00

Boydaklarda çalışan FETO'cu subayda saldırı planları bulundu

Kayseri’de FETÖ’den tutuklanan Kimse Yok Mu Derneği yöneticisi eski astsubayın evinde, el yapımı patlayıcının nasıl yapılacağı ve bombalı saldırı planı bulundu

 Kayseri'de, 22 Eylül'de düzenlenen operasyon sonrası tutuklanan Kimse Yok mu Derneği'nin yöneticilerinden eski astsubay Ümit Özen'in evindeki aramada, bir deftere el yazısıyla yazılmış, TNT'den patlayıcı yapılışı ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanışına dair notlar bulundu. 

Bombanın hazırlanmasına dair bilgilerin yer aldığı nottaki "Bina giriş çıkışlarına dair iyi bir analiz yapılması, zamanlamanın hesaplanması, canlıya zarar riskinin hesaplanması, hedefe mesajın ne olması gerektiği, iyi eleman seçimi" gibi ifadeler dikkati çekti. 56 yaşındaki Ümit Özen'in, astsubay olarak görev yaparken 1980'de "irtica" gerekçesiyle ordudan atıldığı, 2011'de ise hakları iade edilerek emekli sayıldığı tespit edildi.

Özen'in, ordudan atıldıktan sonra 1989- 1994 döneminde FETÖ'nün İzmir'deki Özel Yamanlar Koleji'nde memurluk yaptığı belirlendi. Kayseri'deki Özel Kılıçaslan Lisesi'nde 1994-2005 arasında kütüphane sorumlusu olan Özen'in aynı zamanda Kimse Yok mu Derneği'nin Kayseri Şubesinde yönetici pozisyonunda faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Özen'in eşinin de TMSF'ye devredilen Boydak Holding'e bağlı Merkez Çelik Fabrikası'nda terzilik yaptığı belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 00:07

İLGİLİ HABERLER