Gündem
  • 22.9.2014 14:10

Bu fotoğraf Erdoğan'ı çok sarstı

IŞİD’in Suriye’deki Kobani kentini kuşatması bölgede yaşayan Suriyelilerin ülkelerini terk etmelerine neden oldu.

Çevre kasaba ve köylere yönelik IŞİD saldırıları nedeniyle binlerce Suriyeli, yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile yollara döküldü.

Günlerce aç susuz sınıra yürüyen Suriyeliler, Türkiye’nin sınırı açmasıyla rahat bir nefes aldılar.

Gelişmeler Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilirken sınırı geçen Suriyeli sayısı 3 gün içinde 130 bine ulaştı.

Bu sırada çok çarpıcı görüntüler de kameralara yansıdı.

Bunlardan birinde yürümekten bitkin düşmüş bir kadın son bir gayretle ve adeta emekleyerek sınırı geçip Türkiye’ye sığınıyordu.

Askerlerin yardımıyla ayağa kalkan kadının tüm gücünü toplayarak sınırı geçmeye çalışması izleyen herkesi derinden etkiledi.

IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye sınırına kadar yürüyen kadının bu halini izleyip etkilenen isimlerde biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı…

IŞİD tarafından kaçırıldıktan 101 gün sonra serbest kalan Musul Başkonsolosluğu çalışanlarını Çankaya Köşkü’nde kabul eden Erdoğan izlediği görüntüleri ve duygularını şöyle ifade etmişti:
“Şu anda 1 milyon 300 bin Suriyeli ve Iraklıyı eğer topraklarımızda bir ensar anlayışı ile misafir ediyorsak bu milletin büyüklüğünün ifadesidir. Bunun bize getirdiği bazı sıkıntılar yok mu? Var. Bunların da farkındayız. Ancak hiç unutmayın ki bombaların altında onları bırakmak çok büyük bir zulüm olurdu. Büyüklüğümüze yakışan da bırakın biraz sıkıntı biz çekelim ama o insanlara ev sahipliği yapmak bizim tarih boyunca bu Türkler var ya bunlar, o bombaların altında kaçan hele hele dün televizyonda engelli bir yaşlı teyzenin sürünerek bizim topraklara geçişini gördüm. Şimdi onu siz o bombaların altında nasıl bırakırsınız? Biz ecdadımızdan aldığımız o ahlak, medeniyet anlayışını, oluşan kültürümüzü bugün de yaşamak gelecekte de yaşatmak durumundayız. Şu anda yaptığımız da budur."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:37

İLGİLİ HABERLER