Gündem
  • 2.9.2014 21:34

Burcu Yüzbaşı uçaktan son anda atladı

Diyarbakır'da F 16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü.
Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki 2 pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.
Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

PİLOT KADIN YÜZBAŞI

Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının pilotunun kadın Yüzbaşı olduğu belirtildi. Uçaktan fırlatma koltuğunu kullanarak ayrılıp paraşütle atlayan Hava Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.

Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.

 
ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan'a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Erdoğan şunları söyledi:

"Az önce Genelkurmay başkanımla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor.
Diğer uçaklarda sıkıntı yok. Değerlendirmeden soran Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacaktır."

EŞİ DE PİLOT

Diyarbakır’da düşen F-16 savaş uçağının pilotu Yüzbaşı Burcu Arpacı'nın eşi Fatih Arpacı'da pilot ve bir kızları var.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER