Gündem
  • 10.10.2014 10:45

Çarkçı Kemal'den komando Kemal'e

Türkiye'nin sınır güvenliği için çıkarılan tezkereye 'ret' oyu veren CHP'nin liderinden şaşırtan teklif… Kemal Kılıçdaroğlu Suriye topraklarındaki Kobani'ye kara harekâtı önerdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla herkesi şaşırttı. Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için çıkarılan Irak-Suriye tezkeresine, "Hükümet Türkiye'yi savaşa sokmak istiyor" diye karşı çıkan ve ret oyu kullanan CHP lideri, Kobani'ye kara harekâtı önererek şunları söyledi:

'YENİDEN ÇIKARALIM'

Gelin askerimizin kara harekâtını Kobani'nin kurtarılması ve IŞİD'in buradan püskürtülmesi hedefiyle kısıtlayalım. Böyle bir tezkereyi Meclis'ten hemen, yeniden çıkaralım. Böylece halkımızın akrabalarını IŞİD gibi bir terör örgütünün öldürmesine izin vermeyelim. Tezkereden ülkemize yabancı asker konuşlandırma maddesini kesinlikle çıkaralım. Onun yerine 'hava harekâtları için işbirliği sağlayabileceğimiz' ifadesini koyalım. Böylece herkes tezkereyi desteklesin. Bu çerçevede biz de CHP olarak ülkemizin bekası için her türlü desteği verelim.

Bakan çelik: Öngörü eksikliği

Kılıçdaroğlu'na ilk tepki Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten geldi: "CHP tezkereye karşı çıkmıştı. Demokrasilerde anamuhalef, iktidarın alternatifidir. Ama CHP'nin bizim öngörü ve vizyonumuzla yarışması gerekiyor." AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Kılıçdaroğlu'nun önerisiyle ilgili olarak "Aklı yeni başına gelmiş. CHP özellikle 2 Ekim'de yaptığı hatayı düzeltmek için bir hamle gayreti içinde" ifadelerini kullandı.

BARIŞA DARBELİ YANIT!

4 kişinin linç edilerek 3 kişinin de yakılarak öldürüldüğü, toplam 23 kişinin can verdiği provokasyonlardan sonra herkes Çözüm Süreci’ne sarılırken; Kemal Kılıçdaroğlu yine yuvarlak laflar etti. Kılıçdaroğlu,“Çözüm'le ilgili bir hazırlığınız var mı?" sorusunu şu yanıtla geçiştirdi:
Türkiye'de demokrasi ve barışın tesisi için öncelikle 12 Eylül darbe yasalarından arınmamız lazım. Yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım. Demokrasiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Bunu yeniden inşa ettiğimiz zaman daha güzel bir Türkiye'yi ellerimizle inşa edeceğiz.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER