Gündem
  • 17.10.2017 11:20

Casa Italia törenle Açıldı


İtalya Dostluk Derneği (İDD) tarafından İtalyan Dili ve kültürü üzerine çalışmalar yapacak olan kültür merkezi; İDD Başkanı Av. Musa Toprak, İtalyan Büyükelçi Luigi Mattiolo, Dil Tarih İtalyanca Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Özkan'ın konuşmaları ile başlayan bir törenle açıldı.

Açılış törenine BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ülke Temsilcisi Paolo Artini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Av. Hakkı Süha Okay ve Ankara'daki elçiliklerin kültür ateşelerinin de katıldığı kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Casa İtalia ile Ankara'da İtalyan Kültür Merkezi'nin kapatılması ile doğan boşluğun doldurulması hedefleniyor. Merkezde İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve İtalya Büyükelçiliği işbirliği ile İtalyanca üzerine çalışmalar yapılacak. Türk öğrencilere İtalya'daki dil okullarında burs olanakları da sağlayacak olan Casa Italia, düzenli olarak ücretsiz film gösterimlerine de ev sahipliği yapacak. 

Açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Av. Musa Toprak konuşmasında şunları söyledi:
"Elbette, İtalyayı, italyan dilini, mutfağını, müziğini, sinemasını çok ama çok seviyorum. Ama burada kurmakta olduğumuz kültür merkezi esas olarak Ankara'yı sevdiğimiz için verdiğimiz bir çaba. Her geçen sene bir başka sinemasını, tiyatrosunu, kültür merkezini yitirdiğimiz bu şehri çok seviyoruz. Bu gri şehrin gittikçe ruhunu yitiren, anlamını ve amacını kaybeden, milyonlarca insanın beton binaların ve trafikte hapsolan arabalarının içinde vakit kaybettiği bir yer olmasını içimize sindiremiyoruz. Bu şehirde öğrenim gören yüzbinlerce üniversite öğrencisinin, burada yaşayan milyonların hayatına dokunmak istiyoruz. Casa Italia'yı inşa etmemizin ana nedeni budur."

Güncellenme Tarihi : 17.10.2017 11:55

İLGİLİ HABERLER