Gündem
  • 31.1.2015 20:43

Çayır, ‘BBP hapishanede kuruldu’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, BBP'nin bir inanç hareketi olarak hapishanede doğduğunu ifade ederek, "BBP, aslında var olan intizamsızlığa, adaletsizliğe karşı bir başkaldırının ismi. Bunu biz toplumla tam olarak paylaşamadık" dedi.

Basın mensupları ve partililerle bir araya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, BBP'nin bir inanç hareketi olarak hapishanede doğduğunu ifade ederek, "BBP, aslında var olan intizamsızlığa, adaletsizliğe karşı bir başkaldırının ismi. Bunu biz toplumla tam olarak paylaşamadık" dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "BBP, birilerinin tarif ettiği gibi marjinal, küçük bir parti, birkaç idealist kişinin bir araya getirdiği bir yapı değil. Ben Büyük Birlik Partisi'ni adaletin yeryüzüne hakim olma hareketi olarak görüyorum. Ben bunun için siyaset yapıyorum. Bunun için varız hepimiz. Yine Türkiye başta olmak üzere birçok İslam coğrafyası tam olarak bağımsızlığına kavuşsun diye siyaset yapıyorum. Yeryüzünde bir mazlum kalmayıncaya kadar mücadele gerektiğine inandığım için siyaset yapıyorum. Gelir dağılımı adil olsun, kimse kimseyi renginden, dilinden, mevkiinden dolayı ötelemesin ve hakir görmesin diye siyaset yapıyoruz. Türkiye bağımsız kalsın, iktisaden, dış ve iç politikasıyla, sosyal dengeleriyle kendi başına, kendi geleceğini derleyen ülke olsun, güçlü olabilsin diye siyaset yapıyoruz" diye konuştu.
Okullarda Osmanlıca dersleri hakkındaki fikirlerini de açıklayan Çayır, "Osmanlıca, bu ülkenin geçmişi, geçmişe giden bir yol. Bu yolu kapatmamak lazım. Osmanlıca öğrensek kötü mü olur? Bu ülkede yaşayan insanların din eğitimi almaları gerektiğine inanıyoruz. Burada AK Parti ile beraber aynı fikirdeyiz. AK Partili olmadık, ama yollarına sahip çıktık. Buradan onları uyarıyorum, bir adım sonrası uçurum” şeklinde konuştu.
Çayır ve partililer konuşmanın ardından 22. yıl pastasını birlikte kesti. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER