Gündem
  • 29.7.2015 14:19

Cenaze kayboldu

Boş tabuta karşı cenaze namazı kıldılar
Yaşanan ilginç olay şöyle gelişti: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Konak mahallesinde, Ö.A. isimli vatandaş hastanede vefat etti. Cenaze, hastaneden alınarak defin işlemleri için Konak Merkez Camii gasilhanesine götürüldü. Cami imamı cenazeyi yıkadı. Öğle namazına beklenecek zaman olunca imam cenazeyi soğuk hava dolabına yerleştirdi. Öğle namazı sonrası cenaze namazı kılmak için hazırlık yapan mevtanın yakınları, cenazesinin bulunduğu boş tabutu musallaya taşıdı.

Öğle namazı sonrası musalla taşındaki tabut için cenaze namazı kılındı. İmam mevta için helallik istedi. Topluluk hep birlikte ‘helal olsun’ dedi. Cenaze namazı sonrası tabut cenaze aracına konularak Konak Mezarlığı’na götürüldü. Burada cenaze sahiplerinden 2 kişi açılan mezara indi, diğer yakınları ise tabutu açmaya başladı. Mezarın içindeki 2 kişi cenazenin kendilerine verilmesini beklerken, tabutu açanlar cenazenin olmadığını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Bu esnada imam ile cenaze sahipleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

İmam cenazeyi dolaba koyduğunu, bu yüzden boş tabutun getirildiğini bildirdi. Mevtanın yakınları yeniden gasilhaneye giderek cenazeyi mezarlığa getirdi. İkinci kez kılınan cenaze namazı sonrası cenaze toprağa verildi.

Malatya’da 10 yıl önce de benzer bir olay yaşanmıştı. Gasilhane buzdolabında unutulan cenaze tabuta konmamış, boş tabut mezarlığa taşınmıştı. O zaman boş tabut musalla taşındayken kılınan cenaze namazı tekrarlanmamıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:08

İLGİLİ HABERLER