Gündem
  • 27.7.2014 15:03

CHP - Cemaat ilişkisini Hüseyin Aygün ortaya çıkardı

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter hesabından Cemaatçi polislere destek veren CHP'lilere yüklendi. "CHP 30 Mart seçimleri öncesi ABD ziyaretinden 'tapeli propaganda' kampanyasına, evveliyatında Fetullah Gülen'e 'geçmiş olsun' ilânı veren genel başkan yardımcılarından Kılıçdaroğlu'nun F Tipi yapılanmayı tek bir cümle dahi eleştirmemesine uzanan bir panoramada bir süredir 'Fetullah Gülen ile ilişkili' olarak niteleniyor. Genel Başkan seçimlerden sonra bu algıyı kırmak için Tayyip Erdoğan'a, 'kanıtlamazsan şerefsizsin' gibi sert sözler etti. Ancak bu imajın değiştiğini söylemek güç. " diyen Aygün "Ancak 'sol' bir siyasi partinin, genel başkan yardımcısı ve milletvekili düzeyinde geçmişte pek çok 'can yakmış' bir dini cemaatin üyesi kişilere böylesine sahip çıkması ne anlama geliyor?" diye sordu.

İŞTE HÜSEYİN AYGÜN'ÜN YAPTIĞI O AÇIKLAMA:

"CHP 30 Mart seçimleri öncesi ABD ziyaretinden 'tapeli propaganda' kampanyasına, evveliyatında Fetullah Gülen'e 'geçmiş olsun' ilânı veren genel başkan yardımcılarından Kılıçdaroğlu'nun F Tipi yapılanmayı tek bir cümle dahi eleştirmemesine uzanan bir panoramada bir süredir 'Fetullah Gülen ile ilişkili' olarak niteleniyor. Genel Başkan seçimlerden sonra bu algıyı kırmak için Tayyip Erdoğan'a, 'kanıtlamazsan şerefsizsin' gibi sert sözler etti. Ancak bu imajın değiştiğini söylemek güç. Zira Ekmeleddin İhsanoğlu da cumhurbaşkanlığı kampanyasını aynı zeminde sürdürüyor. 'Pensilvanya' eksenli demeçler, Adnan Menderes'i 'Diktatörlük dönemini bitiren adam' olarak pohpohlamalar, Turgut Özal'ı öve öve bitirememeler, F Tipi polislere sahip çıkmalar derken bugün iki genel başkan yardımcısı ve bir milletvekili Çağlayan Adliyesinde sorgudaki polislere 'insan hakları' adına sahip çıktılar. Polislere 'ters kelepçe' takılması, 'sıraya dizmeler' elbette doğru değil ve kabul edilemez. Ancak 'sol' bir siyasi partinin, genel başkan yardımcısı ve milletvekili düzeyinde geçmişte pek çok 'can yakmış' bir dini cemaatin üyesi kişilere böylesine sahip çıkması ne anlama geliyor?

Bazı sorular sorarak yanıtlar verelim:

1) Haliniz böyleyken 'Biz Cemaat ile işbirliği yapmadık, yapmıyoruz' demeniz tutarlı mıdır?

2) Siz halkı bırakın CHP tabanının dahi buna ikna olacağına gerçekten inanıyor musunuz?

3) Eğer Cemaat ile bir ittifakınız varsa bunu dürüstçe söylemek daha erdemli olmaz mı?

4) Sizce Ali Fuat Yılmazer Hrant Dink cinayeti ve kumpas davaları başta olmak üzere son yıllarda yaşanan tüm hukuksuzluklarda rol oynamış kilit bir kişi midir, yoksa bir 'mağdur' mudur?

5) Çağlayan Adliyesi önünde 'demokrasi', 'özgürlük', 'herkes için insan hakları' diyen 1 kişi var mı?

6) Çağlayan Adliyesi önünde 'Yaşasın zalimler için cehennem!' sloganı atıldı, duydunuz mu?

7) Bu slogan 2 Temmuz 1993 tarihinde 10 yaşındaki çocuklar dahil 35 kişi Sivas'ta yakılırken atılıyordu, hatırladınız mı?

8) Tutuklananların konuldukları hapishane için bile 'DHKP/C'lilerle aynı yere koyulduk' gibi yalanlar atan, bu yalan ile hâlâ kendini AKP'ye 'kanıtlamaya çalışan' bir zihniyet kime ne verecek?

9) Bu çevrenin en etkili gazetesinin sözcüsü Ekrem Dumanlı, 'biz askeri vesayeti kaldırmak için verdiğimiz mücadelenin arkasındayız, bugün olsa yine yaparız' şeklinde konuştu, haberiniz var mı?

10) Ekrem Dumanlı hâlâ, 'kumpas', 'sahte deliller', 'gizli tanık' ve diğer hukuksuzlukları cevvalce savunmaya devam ediyor, duyuyor musunuz?

11) Halka, aydınlara, askerlere, Kürt politikacılarına, avukatlara karşı sahte deliller, 'gizli tanıklar' ile davalar açan ve bugüne kadar hiç bir 'özeleştiri' yapmayan bir dini örgütlenmenin yandaşlarına sahip çıkmayı 'sosyal demokrasi' veya 'sol' ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?

12) 'Kan kardeşi' AKP'ye ve Tayyip Erdoğan'a bile kılıcını çeken, telefonlarını dinleyen, sahte Selam-Tevhid Örgütü zırvalarıyla binlerce insanın hayatını tarumar eden bir cemaatçi grubun size veya CHP'ye bir 'faydası' olacağına gerçekten inanıyor musunuz?

13) CHP tabanı ve aydınlar ısrarla 'sola çek' diyor, 'sağa açılım' diye diye kocaman bir partiyi ne hale düşürdüğünüzü göremiyor musunuz?

14) Tutuklanan polisler geçmişte işledikleri suçlardan dolayı değil, 'AKP karşıtı' telefon dinleme gibi görece 'hafif' iddialardan tutuklandılar. AKP bunları gerçek suçlarından yargılamaz, Hrant'ı birlikte öldürdüler çünkü. Hal böyleyken iki ucu pis bir değneğin bir ucunu niye tutalım?

15) Ali Fuat Yılmazer'e 'Hrant davası' açılması ve Cemaat-AKP 'suçbirliği'nin tüm karanlık ilişkilerinin deşifre edilmesi için çaba harcamak daha doğru değil midir?

16) Eğer Cemaat ile bir 'derman' bulacağınıza inanıyorsanız, varın Cemaat ile yürüyün, yolunuz açık olsun, ama bu yürüyüşten ülkeye bir fayda gelmez, demokrasi, özgürlük ve adalet hiç çıkmaz.."

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:58

İLGİLİ HABERLER