Gündem
  • 30.6.2016 01:00

CHP ve AK Partililer arasında 'alçak' tartışması

TBMM Genel Kurul, Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı görüşmek üzere toplandı. AK Parti Çankırı milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, gündem dışı konuşmasında Adnan Menderes’ten bahsetti. Akbaşoğlu, “Merhum Menderes'in samimi ve yoğun çabasıyla sona eren uydurma ezan işkencesi tam on sekiz yıl sürdü.’Tanrı uludur, Tanrı uludur’ diye başlayan uydurma ezan ‘Allahuekber Allahuekber’ sedalarıyla semalarda ve gönüllerde tekrar yankılanmaya başladı. Ezanın özgürlüğüne kavuştuğu gün öyle bir sevinç yaşandı ki Çankırı'mızda ve birçok ilimizde vakit ezanı defalarca okundu.’Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli/ Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli’ duası tekrar kabul oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, dün gece 41 insanın hayatını kaybettiğini, 239 insanın can çekiştiğini belirterek, bir milletvekilinin Menderes döneminden bahsetmesini yadırgadığını ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akbaşoğlu’nun konuyu istismar ettiğini belirterek, “Ne yapmaya çalıştığını anladık da yakışmıyor bu çatının altına. Oradan istismar çıkmaz sana daha. Birazcık utanma olur. Böyle bir günde yaptığın istismara bak. Neyi alet ediyorsun! Yazıklar olsun! Alçakça bir istismar, başka bir şey değil. Yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Özgür Özel’e yönelik olarak, “Grup Başkan Vekilisin ya,’alçak’ ifadesini kullanma. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman ‘istismar’ de, ‘alçak’ ne ya” diye konuştu.
CHP Grup başkanvekili Özgür Özel, Akbaşoğlu’na 'alçak' demediğini ve bu sözü geri aldığını belirtti.

AHMET UMUR ÖZTÜRK

Güncellenme Tarihi : 29.6.2016 21:30

İLGİLİ HABERLER