Gündem
  • 13.9.2014 23:51

CHP'de türbanlı gençlik kolları başkanı

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan başkanlığında yapılan toplantıda 8 Eylül pazartesi günü CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanlığı'na Özden Sağ atandı.

20 yaşındaki Kocaeli'deki en genç CHP Gençlik Kolları başkanı olan Özden Sağ hem bir bayan olması hem de başörtülü olması dolayısıyla çeşitli çevrelerden aldığı eleştirilere Gazete Barış'tan Deniz Pınar'a aracılığıyla yanıt vererek önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Özden Sağ'ın o açıklamaları:

***CHP ile olan bağlantınız ne zaman oluştu, şimdiye dek partide hangi alanlarda görev aldınız?

1 yıl önce partiye üye oldum. Üyelik sürem boyunca da çok sayıda etkinlikte çalıştım ancak daha çok okul ile ilgileniyordum yönetimde de bulunmadım.

***Peki Gençlik Kolları Başkanlığı nasıl ortaya çıktı, o süreçten biraz bahseder misiniz?

Yönetimde bulunan ve örgütteki arkadaşların teklifi ile oldu. Kısa zamanda partideki arkadaşlarımla kaynaştım. Çalışmalara katıldım, destek verdim. İlişkilerim güçlendi. Daha sonra gençlik kolu başkanımız Hüseyin Dinç’in istifası gündeme gelince, beni partiden arkadaşlarım aradı, gençlik kolu başkanlığına layık gördüklerini söylediler. Onur duydum çünkü CHP benim düşüncelerimin izdüşümü olan bir partiydi. Çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.

***Sence Başkanlık teklifi neden başka bir partiliye değil de sana yapıldı?

Bayan olmanın avantajı olduğunu düşünüyorum. İnsanların konuşma tarzı olsun, hitap tarzı bunlar tekliflerinde etkili olmuştur. Ayrıca yeni bir yüz isteniyordu, farklı insanlara ihtiyaç vardı. Üstelik üniversite öğrencisi olmam ve oradaki geniş çevrem de bu teklifte etkili oldu diye düşünüyorum.

***Aynı zamanda öğrencisiniz. Başkanlık görevi ile birlikte öğrencilik bir arada zorlamayacak mı?

Hayır zorlanacağımı düşünmüyorum. Bununla ilgili planlamaları yaptım. Toplantıları akşam düzenleyeceğim. Çalışma planlarımı da ona göre ayarlayacağım. İkisi bir arada neden olmasın? Azmin önünde hiçbir şey duramaz, yeterki isteyelim.

“ATATÜRK SEVGİSİ İLE BÜYÜTÜLDÜM”

***Başörtülü olman ilk günden dikkat çekti. Yapılan eleştirilere cevap verecek misin?

Ben Atatürk sevgisi ile büyütüldüm. Babam bana bu sevgiyi aşıladı. Kimsenin ne dediği pek umurumda değil. Ben başörtüyü bir parti ile tanımadım. Bir parti ile de ilişkilendirmiyorum. Benim annem iktidardan önce de kapalıydı şimdi de kapalı. Ben bu eleştirilerinin olacağını bile bile bu göreve geldim. Ama artık bazı şeyleri aşmak zorundayız. Genel Başkanımız bu konuda çok geniş düşüncelere sahip. Kaldı ki CHP bir kitle partisidir. Yani zorlayacağımı hiç düşünmüyorum. Bu tür eleştiriler beni yıldırmaz, aksine kamçılar.

***Peki parti içinde nasıl tepkiler alıyorsun?

Parti içinde farklı bir yaklaşım hissetmiyorum. Bu bir şeyi değiştirmiyor. Hiçbir partili arkadaşımdan tepki almadım. Zaten mantıklı düşünen insanların da bunu yapmayacağını düşünüyorum. Benim annem de babam da CHP’li.

KADINLAR VE GENÇLER AYAĞA KALKMADAN BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL

***Peki senin Gençlik Kolları Başkanı olarak ilk çalışman ne olacak?

Arkadaşlarımla beraber Kızılay’a kan vermeye gitmeyi planlıyorum. Okul açılınca da 20 kişilik bir üniversite komisyonu oluşturmayı düşünüyoruz. Gençler siyaset yapsın istiyoruz ama Kocaeli Üniversitesi’nde bu yok. Gençler siyaset yapsın istiyorum ben. Öğrencilerden ziyade bütün gençler siyaset yapsın. Mesela Kartepe’de gençler siyaset yapmaya korkuyorlar. Öncelikli sorunumuz bu. Apolitik bir gençlik var bizim ilçemizde, onlarla oturup konuşarak ortak paydalarda buluşmayı hedefliyorum. Çok iyi biliyorum ki, kadınlar ve gençler ayağa kalkmadan partilerde başarı mümkün değil. En büyük proje de gençliği ayağa kaldırmak olmalı.

***Gençler korkuyorlar mı dersiniz?

Hepsinde işe girememe korkusu var. Okuyanlarda okulda tepki görme korkusu var. Ben buna çok üzülüyorum. Gençler ücra köşelerde Bonzaiden çürüyor ben bunların yok olmasını istiyorum. Bunu yıkmak istiyorum açıkçası. Devir teslimimiz olsun hemen ardından çalışmalara başlayacağım. Önce Atatürk sevgisini aşılayacağım, Atatürk’ün hayatını, Deniz Gezmiş’in savunması onun avukatının videoları olsun bunları sinevizyon şeklinde göstermek istiyorum. Gençlerin hiçbiri bunları bilmiyor. Gençleri partiye kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Tam bir aydın Türk genci gibi düşünüyorum. Benim başörtümle değil, beynimle ilgilensinler bir zahmet.

***Son olarak Kurultay ile ilgili neler söyleyeceksin?

Muharrem İnce partimizin yetiştirdiği bir değerdir. Konulara hakimiyeti, dobralığı çok güzel. Ancak genel başkanlık noktasında Kılıçdaroğlu’nun yapacakları henüz bitmedi. Onun gelişiyle birlikte partimiz inanılmaz bir açılım sağladı. Stotükodan uzaklaştı. Ben inanıyorum ki, bundan sonra partimiz ciğerlerini temizledi ve daha rahat nefes alacak. Rekabetli bir seçim olması güzeldi. Bu da hem partimizin hem genel başkanımızın demokrasi kurallarını işlettiğini gösterir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:50

İLGİLİ HABERLER