Gündem
  • 19.10.2016 00:11

Clinton'dan Muhtar Kent sürprizi

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary  Clinton'ın, Coca Cola'nın üst yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'i Başkan Yardımcılığı  için değerlendirdiği ortaya çıktı.

Wikileaks, Clinton’ın kampanya direktörü John Podesta’nın potansiyel  başkan yardımcısı adaylarına yönelik e-postalarını yayınladı.

Podesta'nın 17 Mart tarihli e-postasındaki 39 kişilik listede Coca  Cola'nın CEO'su Muhtar Kent de yer aldı.

Clinton'dan Muhtar Kent sürprizi!

Listedeki diğer ünlü isimler arasındaMicrosoft’un kurucusu Bill Gates  ve eşi Melinda Gates, Apple'ın CEO'su Tim Cook, eski New York Valisi ve iş adamı  Michael Bloomberg, Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz ve General Motors'un CEO'su  Mary Barra da vardı.

Eski Dışişleri Bakanı Clinton'ı zorlayan Demokrat başkan adayı Bernie  Sanders'ın listeye son sıradan girmesi dikkati çekti.  Listedeki diğer Demokrat  politikacılar arasında Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren,ABD Çalışma  Bakanı Thomas Perez,  ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx ve eski Adalet Bakanı  Eric Holder da yer aldı.

Clinton, yine listedeki  isimlerden Demokrat Virginia Senatörü Tim  Kaine'i Başkan Yardımcısı olarak seçtiğini 22 Temmuz'da duyurmuştu.

Demokrat adayın kampanyasından Wikileaks'in yayınladığı e-postaların  doğruluğuna yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.10.2016 03:08

İLGİLİ HABERLER