Gündem
  • 23.7.2016 00:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'cü darbecilere böyle meydan okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Meclis'imizin bu halini görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım.

Bunu yapanların Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri olması mümkün değil. Bunlar çok açık net teröristlerdir.

Bunların Pensilvanya'daki yöneticisi oradan meydan okuyor kendine göre. Bir taraftan da Türkiye'den kaçıp oradaki çiftliklerinde buluştukları kişilerle beraber burayı izlemeye kalktılar. Hamdolsun. Rabbim'in lütfu, bekledikleri neticeyi alamadılar.

“Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin”
 

Parlamento’nun halinin dünyaya örnek olduğunu kaydeden Erdoğan, “Eğer batı gerçekten demokrasiye inandığını savunuyorsa, bize sağdan soldan ikircikli tavırlarla, parantez içi kınamalar yapmasınlar. Biz şu anda Dışişlerimiz vasıtasıyla tüm dünyaya bu tablonun videoları göndereceğiz. Çeşitli yerlerde yapılan saldırıların videolarını, fotoğraflarını göndereceğiz. Temenni ederim ki bunları gördükten sonra, halkın oylarıyla iktidar olmuş bir hükümete, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmiş bir cumhura, kolay kolay çıkıp da diktatör demezler. Ben milletimi çok ama çok çok iyi tanıdığımı zannediyorum ve şu olayda benim milletim dünyaya bir örnek çizmiştir. Ve benim milletim tankların karşısında dimdik durmuş, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hepsi şahadete yürümüştür. Esenler'deki hanımefendinin dün evladıyla görüştüm. Tek şey söylediler, ‘Yolunuz yolumuzdur. Biz annemizi kaybettik, ama bu yolda mücadeleye devam edeceğiz. Mesele bu. Biz bunu kaybetmemek durumundayız’. Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Milletim size gerekli olan dersi verdi. O günden bugüne meydanlar geometrik artıyor. Ve daha da kararlı bir şekilde devam edecek. Bu hesabı iyi yapmayanlar, bundan sonra iyi düşünecek” dedi.

“Gecikmiş adalet, adalet değildir”
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi yapanlara inanmayan silahlı kuvvetler, polis teşkilatı personeli, istihbarat teşkilatı, tüm bakanlıkların personeline teşekkür ederek, “Allah'ın izniyle, çoğu gitti azı kaldı. Şu anda çok önemli bir kapı açıldı. Yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması ve demokratik hukuk devleti içerisinde anayasanın, yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması bizim mutluluğumuzdur. Bazıları bu kadar çok kişiyi içeri almak doğru mu, diyor. Şimdi adalet çalışıyor. Gecikmiş adalet, adalet değildir” dedi.

“Aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma sürecidir”
 

Güvenlik güçlerinin ciddi anlamda teyakkuz halinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ülkemizde milletin güvenliğini en ideal şekilde sağlamanın gayreti içindeler. Özellikle Meclis çatımız altında siz değerli milletvekillerime ve milletime duyurmak istiyorum; dün OHAL yasası parlamentomuzdan geçti. Özellikle OHAL yasamıza destek veren tüm milletvekili arkadaşlarıma, siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bunu önemsiyorum. Bunun içinde KHK'lar ile bir üç aylık süreç var. Fakat bunu birileri farklı yere çekmenin gayreti içerisindeler. Şu an yaptığımız görüşmelerde bir konu çok önemli: OHAL yasası çıktı da, dikkat edin millet evine mi koştu, marketleri boşaltıp evine mi gitti, yoksa tam aksi meydanlara mı koştu? Burası önemli. Burası önemli. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman vatandaş marketleri, bakkalları boşaltır evine stok, depolama yapardı ama şimdi tam tersi oldu çünkü bu OHAL yasası alışılmışın dışında. Aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma sürecidir. Süratle yasaların çıkarılması ve inşallah parlamentomuzun şu süreci iyi işletmesi ve bir an önce FETÖ’cü ve diğer terör örgütlerinden devletimizin kurumlarının hızla arındırılması olayıdır” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 00:06

İLGİLİ HABERLER