Gündem
  • 26.11.2015 14:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan, Putin'in DAİŞ petrolü ve "Hükümet Türkiye'yi islamlaştırıyor" sözleri ve Rusya'dan gelen açıklamalara yanıt verdi. 

"Diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. DAİŞ'ten petrol aldığımızı iddia edenler ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteri derim. DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e. Destek verdiğiniz Esed'le bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor, para kaynağı da belli zaten"

"Ben, hükümet ülkeyi İslamlaştırma gayreti içindeymişiz. Bu nasıl söylenir. Ülkenin yüzde 99'u müslüman. Ben kalkıp Rusya için "Yönetim Rusya'yı Hristiyanlaştırma gayreti içinde" diyebilir miyim?"

Ne Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik haklarımıza hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak şekilde genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, hadisenin tekerrürünü önlemek için tedbirlerini alması lazımdır."

DAİŞ BAHANESİYLE...
 
Coğrafyamıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz onlarla soydaşız. Akrabalık bağlarımız var. Biz sipariş üzere mücadele vermiyoruz. Daha önce Afganistan'da oynanan oyunun farklı bir şekilde Irak ve Suriye'de oynandığını biliyoruz. Sözde DAEŞ'le mücadele için askeri güç taşıyan ama DAEŞ'e zarar vermeden rejime zarar verenleri vuranların gayesini gayet iyi biliyoruz. Bu örgütü bahane ederek bölgeyi dizayn etmenin peşinde olanların asıl yüzlerini hep birlikte görmüş olacağız.
 
BAŞKALARI GİBİ TAVIR ALANLAR
 
Ülkenin ve milletin mukadderatını ilgilendiren  konularda başkaları gibi düşünenler, başkaları gibi tavır alanlar, kökünden ve  değerlerinden kopmuş mankurtlardır, bunu böyle biliniz.
 
DAİŞ'LE TÜRKİYE'DEN BAŞKA CİDDİ MÜCADELE EDEN ÜLKE YOK
 
DAİŞ denen örgütle, Türkiye'den başka ciddi  olarak mücadele eden ülke neredeyse yoktur. Türkiye bu örgütü, 2005 yılında eski  isimleriyle 'terör örgütü' olarak tanımıştır. 2013 yılından itibaren de yeni  ismiyle aynı şekilde 'terör örgütü' olarak kabul ettiğimiz bu yapıyla  mücadelemizi kesintisiz şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Dolayısıyla ülkemizin  DAİŞ'le ilgili tutumu öteden beri nettir. Burada bir soru işareti yoktur.  Kimsenin ülkemizin DAİŞ'le mücadelesini tartışma konusu yapma, bu konuda bizi  töhmet altında bırakma hakkı yoktur.
 
"BİZ BURADA ŞEHİT OLACAĞIZ" DİYORLAR
 
Lazkiye ve Lazkiye'nin kuzeyi Bayır Bucak Türkmenlerinin olduğu bölgede DAİŞ yoktur. Kimse bizi ve dünyayı aldatmasın. Burada uçaklarla yapılan bombardımanlar neticesinde, şu ana kadar 1, 1.5 ay içinde 300'ü aşkın Bayır Bucak Türkmeni ölmüştür. Oradan Bayır Bucak Türkmenleri artık sınırlarımıza doğru sığınmaya çalışıyor. Bir kısmı bizim topraklarımıza sığındı. Bir kısmı diyor ki biz topraklarımızda şehit olacağız.
 
Bu sabah AFAD başkanıyla konuştuk. Diyor ki kamplar hazır gelin. "Hayır diyorlar, biz topraklarımızda şehit olacağız"
 
YAZIKLAR OLSUN... İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR
 
Diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz bu noktadaki en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan, Kuzey Irak'tan aynı şekilde. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan. Bizim aldığımız yerler belli. Bizim DAİŞ'ten bu şekilde petrol aldığımızı iddia eden ispat etmek zorundadır.
 
İSPATLA MÜKELLEFTİR AKSİ HALDE...
 
DAİŞ'ten petrol aldığımızı iddia edenler ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteri derim.
 
DAİŞ ÇIKARDIĞI PETROLÜ ESED'E SATIYOR
 
DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e.  Destek verdiğiniz Esed'le bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor,  para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAİŞ'in hem silah,  hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed  rejimi olmalıdır, onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır. 120 ülke  tarafından Suriye halkının gerçek temsilcisi olarak kabul edilen muhalif grupları  hedef alanlar, doğrudan DAİŞ'e destek vermektedirler."
 
380 BİN KİŞİNİN KATİLİ
 
Esed devlet terörü estiren biridir. 380 bin kişinin katliyle beraber olanlar nasıl insan haklarından bahseder?
 
HER DAİM ZALİMİN KARŞISINDA OLACAĞIZ
 
Biz bunların karşısına çıktığımız için hoşlarına gitmiyor. Biz her zaman zalimin karşısında mazlumun yanında olacağız. Türkiye'nin uyguladığı açık kapı poltikası ve insani yardım ortadadır.
 
KİMYASAL SİLAHLA 1500 KİŞİYİ AYNI ANDA ÖLDÜRDÜ
 
Siz neler yaptınız? Kimyasal silahlarla 1500 kişiyi aynı anda öldürenler muhalifler midir? 10 binleri Yermuk kampında açlığa kim bıraktı? Muhalifler mi?
 
PYD, PKK, DAEŞ, Boko Haram bunların hepsi aynı.
 
DAEŞ en büyük zararı İslam'a vermektedir. Esed'in de bunlardan bir farkı yoktur.
 
RUSYA'YI HEDEF ALMAMIZ İÇİN BİR NEDEN YOK
 
Salı günü Hatay'da yaşanan olay kesinlikle Rusya'ya ait bir şey değildir. Daha önce defalarca uyardığımız bir konuydu. Daha önce 4 kez yaşadık. Salı sabahı da aidiyeti belli olmayan uçağa kurallar işletilmiştir. 5 dakikada 10 kez uyarıldı. Bu izinleri önceden verilmiş otomatik bir tepkidir. Bu olay bizi üzmüştür. Biz kimsenin burnu kanamasın diyoruz. Rusya tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz.
Stratejik ortaklığımız var. Rusya'yı hedef almamız için herhangi bir neden yok. Rusya'yla müttefik olmamız başka sınırımızın geçilmesi başkadır.
 
AYNI İHLAL BUGÜN YAPILSA
 
Ne Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye  karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik  haklarımızı bir defa gözetmesi ve bu haklarımıza hassasiyet göstermesini  bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin,  siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak şekilde genişletilmesini de doğru  bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek  durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini  sorgulaması, hadisenin tekerrürünü önlemek için tedbirlerini alması lazımdır."
 
PUTİN'E TEPKİ: BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPILABİLİR Mİ
 
Ben, hükümet ülkeyi İslamlaştırma gayreti içindeymişiz. Bu nasıl söylenir. Ülkenin yüzde 99'u müslüman. Ben kalkıp Rusya için "Yönetim Rusya'yı Hristiyanlaştırma gayreti içinde" diyebilir miyim? Tayyip Erdoğan Müslüman. Ülkenin yüzde 99'u Müslüman. O zaman ben neyin gayreti içinde olacağım. Şu tespite bak...
 
BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ TAŞLANIYOR
 
Oradaki büyükelçiliğimiz taşlanıyor. Bunu tasvip ediyor musunuz?
 
SİYASİLER BÖYLE KONUŞABİLİR Mİ?
 
"Projeler durdurulabilir." Siyasiler böyle konuşabilir mi? Nerede hata yapıldı.  Bunu önce siyasilerin oturup konuşması, askerlerin oturup konuşması gerekir. Ondan sonra nerede hata yapıldığının ortya konulması gerekir. Bakın Anlatya'daki G20 zirvesinde bir araya geldik. Defaatle bunlar konuşuldu.
 
ILIMLI MUHALİFLERİ DESTEKLİYORUZ, DESTEKLEYECEĞİZ
 
Buradan bir kez daha ifade ediyorum; biz  Bayırbucak Türkmenleriyle Esed rejimine karşı mücadele eden ılımlı muhalifleri,  ılımlı muhalif grupları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Çünkü bunlar mazlumdur,  mağdurdur. Oradaki toprakların bunlar sahipleridir. Akrabayız ve onlar bizim  soydaşlarımızdır.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER