Gündem
  • 16.10.2016 11:48

Dabık'ı DEAŞ'ten geri alındı

TSK destekli ÖSO, Dabık köyü ve Soran beldesini terör örgütü DEAŞ'tan temizledi

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyü muhalifler tarafından ele geçirildi.

AA muhabirinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından aldığı bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü DEAŞ militanlarından temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, Azez-Cerablus hattında bugün ele geçirilen yeni bölgelerde terör örgütünün yoğun biçimde kullandığı bomba düzeneklerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Arşak ve Dabık'a yapılan harekatla DAEŞ'e ait 2 savunma mevzisi, 3 komuta kontrol mevzisi ve 1 verici antenin imha edildiği bildirildi.

Koalisyon güçlerinin aynı bölgeye yaptığı hava harekatlarında ise 7 terörist etkisiz hale getirildi.

SON DAKİKA 
TSK: DABIK KÖYÜ DAEŞ'TEN ALINDI

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DAEŞ'tan aldı. ÖSO'nun verdiği bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlendi.

DABIK DAEŞ İÇİN SEMBOLİK ÖNEME SAHİP

DAEŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

FIRAT KALKANI HAREKATININ 54. GÜNÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, başta terör örgütü DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 54. gününde muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Mare doğusundaki Ghaytun ve Geylaniye mahallerinde kontrolü sağladı. Arşak'ta kontrolün sağlanmasına yönelik harekat sürüyor.

DÜN 84 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün yaşanan çatışmalarda çok sayıda terör örgütü DAEŞ üyesi etkisiz hale getirildi, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı unsurlardan 9 kişi şehit oldu, 28 kişi yaralandı. Muhaliflerin ileri harekatına destek kapsamında terör örgütü DAEŞ'a ait 84 hedef ateş altına alındı.

TSK Dabık'ta DAEŞ'e ait 6 hedefi imha etti

6 HEDEFE 6 BOMBA ATILDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen harekatla Arşak ve Dabık’ta bulunan 6 hedefe 6 bomba atıldı, terör örgütüne ait 2 savunma mevzisi, 3 komuta kontrol mevzisi ve bir verici anten imha edildi.

Koalisyon güçleri ise Arşak ve Dabık'ta tespit edilen terör örgütüne ait hedeflere 8 hava harekatı düzenlendi. Harekatlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi, 2 savunma mevzisi imha edildi.

Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından dün bir mayın ve 24 el yapımı patlayıcı imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne toplam 29 mayın ve bin 180 patlayıcı etkisiz hale getirildi.

BİN 130 KM ALAN KONTROL ALTINDA

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 130 kilometrekare alanda kontrol sağlandı.

TSK Dabık'ta DAEŞ'e ait 6 hedefi imha etti

Güvenlik kaynakları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en zorlu safhanın tamamlandığını, harekatın devam edeceğini bildirdi.

DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde önceki gün, elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin, "Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil" şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

AA

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER