Gündem
  • 31.5.2016 17:03

Damat Selçuk Bayraktar insansız hava aracını tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine katıldı.

Başkomutan Efes-2016 tatbikatını izliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın ardından Milli Savunma Sanayi firmaları tarafından tatbikat alanına açılan sergiyi gezip firma yetkililerinden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli insansız hava aracı Bayraktar TB2'yi üreten Baykar Makinadan Selçuk ve Haluk Bayraktar ile bir süre sohbet etti.



Selçuk Bayraktar, Bayraktar firmasının geliştirdiği insansız hava aracı 'Bayraktar' hakkında heyettekilere bizzat bilgi verdi.

EFES 2016 YAZILI ŞAPKALAR TAKTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ile seçkin gözlemciler, üzerinde "Efes 2016" yazılı şapkalar taktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatbikat bölgesinde yerini almasının ardından alandaki direğe Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

79 ÜLKEDEN 255 SEÇKİN GÖZLEMCİ

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Abdulrahman Saleh Al Bunyan, Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen Al-Ghanim, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Muzhenko, Polonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatol Wojtan, ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Japonya Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyofumi Iwata ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Raheel Sharif'in de aralarında bulunduğu 79 ülkeden 255 gözlemci ve temsilci takip ediyor.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER