Gündem
  • 22.5.2015 23:55

Davutoğlu, 'Düne kadar 4'tüler şimdi 6 oldular'

Başbakan Davutoğlu Trabzon’da partililere seslendi, muhalefeti eleştirdi: MHP, CHP, HDP ve paralel birleşip AK Parti'yi bitirmek istiyorlar. Üç tane legal parti var, üç tane de çete! 

Ordu-Giresun Havalimanı açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradan havayolu ile Trabzon’a geldi.Atatürk Alanı’nda 53. seçim mitingini gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Trabzon’a dokunmak demek Türkiye’ye dokunmak demektir” diyerek Türkiye’nin her yerinde dünyanın her yerinde Trabzonlu olduğunu söyledi. Seçim kampanyasında Trabzon’a ait “Bize her yer Trabzon” sloganının kendilerine ilham olduğunu belirten Davutoğlu “Trabzon seçim kampanyamıza da ilham verdi. Trabzon, er şeye ilham veriyor. ’Bize her yer Trabzon bize her Türkiye’ ” ifadelerini kullandı.

“SEN ŞU İZMİR’İ SU BASKINLARINDAN KURTAR SONRA MEGA PROJE AÇIKLA”
Davutoğlu, “Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup havalanın yapan bir de eski Türkiye’yi getirmek isteyen eski Türkiye var” derken, Kılıçdaroğlu’nun Merkez Türkiye Projesi’ne de atıfta bulundu. Davutoğlu “Biz onu 15 yıl önce yazdık, 13 yıldır da uyguluyoruz. Sen şu İzmir’i su baskınlarından kurtar sonra mega proje açıkla. Bir şehri yönetemeyene Türkiye verilir mi ? Bu çağda İzmir gibi modern bir şehir su altında kalır mı ? Çıkmış Anadolu’da bir şehir kuracak, burada merkez Türkiye olacak. Kim bu aklı verdiyse. Hiçbir şey kendisine ait değil eline kağıt veriyorlar, o okuyor. Merkez Türkiye’yi keşfetmiş. Bizim kitabın arka sayfası (Stratejik Derinlik). Kitabı okumuş ama tersinden okumuş son sayfasından başlamış. Belki zamanla öğrenir ama Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok” diye konuştu.

"DÜNE KADAR 4'TÜLER ŞİMDİ 6 OLDULAR"
Davutoğlu, “Birilerinin seçime giderken bunların kulağına fısıldadı. Siz tek başına seçimi kazanamazsınız siz bir olun bu AK Parti’nin beli kırılsın. Düne kadar 4’tüler. MHP, CHP, HDP VE Paralel yapı. Hepsi birleşip AK Parti’yi devirmeye çalışıyorlar. 4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı ama 1 doğru 4 yanlışı götürür. 3-4 gün önce HDP’nin Mersin ve Adana binalarına saldırı oldu. HDP hemen ‘Bunu AK Parti yaptırıyor’ dedi. Ardından futboldaki gibi HDP pas attı, MHP göğsünde topu yumuşattı, ayağına indirdi. O da ‘HDP doğru söylüyor, AK Parti yaptı’ dedi. Hiç aklınıza gelir miydi bölücüler ile MHP beraber olsunlar. İç Güvenlik Yasası’nda da molotofu birlikte savundular. HDP Eş Genel Başkanı bugün de bu saldırı için ‘DHKPC yapmamıştır’ diyor. DHKP-C savcımız Mehmet Kiraz’ı öldüren örgüt. MHP, HDP ve CHP. 3 tane de çete Kandil, Paralel ve DHKP-C hepsi karşımızda. Altılı oldular şimdi. Hepsi birden karşımızdılar. Bunların derdi Türkiye’yi kaosa götürmek” şeklinde konuştu.

SALDIRIDA BİZİ SUÇLADILAR 

Üç dört gün önce HDP'nin binalarına saldırı oldu. Hemen bu konuda tepki gösterdik ve yakalanmasını istedik. HDP kalktı ‘bunun sorumlusu AK Parti'dir’ dedi. Elinde delil var mı peki? Yok! HDP'liler bir taraftan dediler ki saldıranlar MHP işareti yapıyorlar ama onlar değildir dedi. 

HDP bir pas attı, MHP de göğsünde topu indirdi ve dedi ki HDP doğru söyledi, bunu yaptıran AK Parti'dir. Düşünüyor musunuz terörü destekleyenler ile MHP birlikte hareket etti. Kılıçdaroğlu da aynı sesle AK Parti dedi. Paralel medya ve Doğan Grubu da aynı şeyleri söyledi. 

Kaos çıkarmak istiyorlar

DHKP-C bomba koyuyor. Diyor ki HDP eş başkanı, bunu DHKP-C yapmamıştır. Görüyor musunuz işbirliğini. Aynı gün Kandil açıklama yapıyor ve HDP oy verin diyor. Paralel, PKK ve DHKP-C bize karşı birleştirdiler. Bunların derdi Türkiye'yi kaosa sürüklüyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER