Gündem
  • 3.6.2015 14:34

Davutoğlu: ‘Kılıçdaroğlu bir zavallı’

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin Türkiye’nin genelini kucakladığını belirterek, “Geçen seçimde CHP 33 ilde, MHP 45 ilde, HDP ise 65 ilde milletvekili çıkaramadı. Biz ise 81 ilin 78’inde milletvekili çıkardık. İnşallah 7 Haziran’da 81’de 81 yapacağız. O zaman milli birliğin garantörü olan kim. Türk, Kürt, Boşnak, Rumelili, Sünni, Alevi, herkesi birleştiren tek parti AK Parti’dir” diye konuştu.

“YÜZDE 35 KILIÇDAROĞLU’NUN RÜYADA GÖRDÜĞÜ HAYAL”
AK Parti’nin seçimden birinci parti olarak çıkamaması durumunda istifa edeceğini yineleyen Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu bunu söyleyebilir mi? Çünkü millete güvenmiyor. ‘Yüzde 25 alsam yeter’ diyor. Yüzde 35 gecede rüya gördüğü hayal. Bahçeli ‘yüzde 15 alırsam yeter’ diyor. Hele hele İstanbul’a gelip barış güvercini gibi davranan, doğuda halka baskı yapan Demirtaş bunu söyleyebilir mi. Çünkü onlar millete güvenmez ama biz size güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN MERKEZİ İSTANBUL’A KAYIYOR, İŞBİRLİKÇİLER RAHATSIZ”
Başbakan Davutoğlu, 3. havalimanının engellenmeye çalışıldığını anlatarak şunları söyledi:
“Şimdi dünyanın merkezi İstanbul’a kayıyor. Yurt dışındakiler ve içerideki işbirlikçiler de rahatsız. İstanbul’u Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Avrupa’nın ve Asya’nın merkezi yapacak mıyız? O zaman bize dünyanın en büyük havalimanı lazım. Havalimanı da yapacağız, Kanalistanbul’u da yapacağız, dünyanın ilk üç katlı tünelini de yapacağız.”

“KILIÇDAROĞLU BİR ZAVALLI, KENDİNE GÜVENİ YOK”
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun notere gitme sözünü de hatırlatarak, “Kendisi ile milleti arasına noteri sokandan hayır gelir mi? Milletin güvenemediğine noter nasıl güvenecek. Kılıçdaroğlu bir zavallı. Kendine güveni yok, oy istediği millete güveni yok. Aday olur oy verecek sandığı bulamaz, Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ der. Bu ülkede bunların bir dikili ağacı var mı? Eğer buraya gelirse elinden tutun şu Marmaray’a bir bindirin. ‘İşte Fatih Sultan Mehmet’in torunları deniz altından Asya ve Avrupa’yı birleştirdi. Uyuma’ deyin. Kılıçdaroğlu geldiğinde bir rehber verelim yanına. İstanbul’u bilmiyor ya. O rehber İstanbul’da yapılan eserleri gezdirsin. İnsan utanır. İstanbul’da yaşıyor olsa Marmaray’a binecek, Ankara’ya gitse yüksek hızlı trene binecek, Hakkari’ye gitse bizim açtığımız havalimanına inecek” dedi.

“BİR GÜN MUTLAKA AK PARTİ’YE OY VERECEKLER”
Başbakan Davutoğlu, kendisine oy oranlarının sorulduğunu anlatarak, “Bizim için iki grup vardı. Bugün AK Partili olanlar, bir de yarın olacak olanlar. Bir kısım zaten görüyor ve takdir ediyor. Bir kısım vatandaşımız da inşallah bir gün mutlaka AK Parti’ye oy verecekler. Bizim onların basiretine güvenimiz tam. Biz Kılıçdaroğlu gibi seçmene güvenmeyip, ‘Tıpış tıpış oy verecekler’ demeyiz. Biz saygı gösteririz, anlatırız” diye konuştu.
Muhalefet partilerine Fatih Sultan Mehmet’in bir yabancı elçiye verdiği yanıtla seslenen Davutoğlu, “Bizim gücümüzün eriştiği yere sizin hayalleriniz yetişmez” ifadelerini kullandı.

“MİLLETLE BULUŞMAK BİZE, PARALELLE BULUŞMAK ONLARA DÜŞER”
İstanbul’da dün yaptığı mitingleri hatırlatan Davutoğlu, “Diyorlar ki ‘bir günde on miting yorulmuyor musunuz?’ Hiç yorgunluk yok Elhamdülillah. Milletle buluşan yorulur mu? Çalışmak bize, yorulmak onlara düşer. Milletle buluşmak bize, paralelle buluşmak onlara düşer. Hikmet bize, nefret onlara düşer. Hizmet bize, tehdit onlara düşer. Demokrasi bize, baskılar onlara düşer. Nihayetinde sadece Allah’ın ve milletin dediği olur” dedi.
 

ERHAN YILMAZ - MUSTAFA ESEN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:04

İLGİLİ HABERLER