Gündem
  • 28.4.2015 16:19

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na öyle bir soru sordu ki...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmeleri halinde Suriye’den gelenleri en kısa sürede ülkelerine geri gönderecekleri ile ilgili açıklamasına tepki göstererek “Nereden gelirse gelsin biz mazlumları bağrımızı açtık, açmaya da devam ediyoruz. 1944 lekesini üzerimize çalan Kılıçdaroğlu Zihniyeti’ne bu fırsatı verirmiyiz ?” dedi.

Trabzon'dan helikopterle Artvin'e beraberinde eşi Sare Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvinliler’e seslendi. Geçen sene 15-16 Ağustos tarihinde Artvin’e geldiğini ve Artvin’in kendisi için farklı bir yeri olduğunu hatırlatan Davutoğlu “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden, AK Parti’deki nöbet değişiminden sonraydı. Ben de Artvin ziyaretinden 11-12 gün sonra hem Başbakanlığı hem de AK Parti Genel Başkanlığı’nı devraldım. Bakan olarak son ziyaretimi Artvin’e yapmıştım. Artvinliler beni o gün başbakan gibi karşılamıştı. Şavşat-Meydancık’ta 2 gün kaldım. Öyle bir enerji depolamışım ki o günden bu yana bir tek gün bile tatil yapmadım. Ne zaman kendimi yorgun hissedersem hissetmem ama hissedersem ilk soluk alacağım yer Artvin olacak inşallah” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı döneminde Gürcistan’la vizeleri ve pasaportları kaldırarak Artvin’i çıkmaz sokak olmaktan çıkardıklarını kaydeden Davutoğlu “Kafkasları nefret ve öfke bölgesi yapmak isteyenler 100 yıllık hesabın peşindeler. Bırakın bu öfke kültürünü, soykırım gibi asılsız iddiaları, gelin dost olalım. Kafkasları dostluk ve refah bölgesi yapalım hep beraber. Artvinliler, Kafkaslar’a barış çağrısı yapmaya var mısınız? Kapıları kaldırdığımız gibi yaylaları Gürcistan ve daha ötesiyle barış diyarı yapmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı.

“BİZE SIĞINANLARI ZALİMLERE VERMEK BİZE YAKIŞIR MI ?”
Kılıçdaroğlu’nun “Suriye’den gelenleri en kısa zamanda ülkelerine geri göndereceğiz” açıklamasına da tepki gösteren Davutoğlu “Bu söz bana 1944 yılını hatırlattı. Kafkaslar’da yüreği Türkiye aşkıyla dolu Azeriler, Stalin zulmü altındayken, 146 tanesi Aras nehrinden Türkiye’ye geldi. Şimdiki Kılıçdaroğlu zihniyetinin ağababası olan İnönü zihniyeti, bu 146 Azeri’yi Ruslar’a teslim etti ve bunlar teslim alındıkları köprüde (Boraltan Köprüsü) şehit edildiler. Öyle bir acıdır ki bu tarihimizde. Bu kardeşlerimiz Ruslara teslim edilip öldürülünce bir Azeri şair şöyle haykırdı; ‘Bizi siz öldürün vermeyin Rus’a, yakışmaz Türk’e yakışmaz namusa’ O çağrı, o feryat, Azeriler’in Ruslar’a teslim edilmesi onurumuza, alnımıza kara leke çalmıştı. Kılıçdaroğlu diyor ki şimdi, ‘Türkmenler’i zalim Esad’a teslim edeceğiz’. Artvinliler, bize sığınan kardeşlerimizi zalimlere vermek bize yakışır mı? Mazlumları, zalimlerin eline teslim etmek Türklüğe yakışır mı? 1944 lekesini üzerimize çalan Kılıçdaroğlu zihniyetine bugün fırsat verir miyiz? İster Kafkaslar’dan, ister Ortadoğu’dan, ister Balkanlar’dan nereden kim gelirse gelsin, mazlumlara bağrımızı açtık, açmaya devam ediyoruz. Zalimlerle işbirliği yapanlara ders olsun diye 7 Haziran’da Artvin’de 2-0 yapmaya hazır mısınız?” çağrısında bulundu.

“BUNUNKİ DE NOTER SİYASETİ”
Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’de dün yaptığı “Hiç merak etmeyin, AK Parti 330’u aşamaz” açıklamasını da hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün meselesi bu. Ey Kılıçdaroğlu, denir ya, ‘Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış’. Biz onu aşarız da sen 100’ü bulacak mısın, bunu söyle? Bulur mu 100’ü, nerde? Bu millet bize 330’da verir, 350’de verir, 400 de verir Allah’ın izniyle. Artvin sen 2-0 yap gerisini diğer vilayetlerimize bırak. Artvin’in yaylalarını cennet yapacağımızın sözünü veriyoruz. Siz söz verdiniz mi, sözünüz muteberdir. Kılıçdaroğlu gibi notere gitmezsiniz. Kendisine ve millete güvenmeyenler notere gider. 70’li yıllarda fötr siyaseti vardı, bununki de noter siyaseti.”

İSTANBUL HAVALİMANI’NIN REKORUNU ARTVİN’DEN DUYURDU
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Artvinliler’e yapılan ve yapılacak yatırımları anlatarak “Cankurtaran Tüneli bu sene bitiyor inşallah. Doğalgaza Artvin kavuşuyor inşallah. İnşallah en kısa zamanda Artvin’e organize sanayi bölgesini kuracağız. Artvin-Rize arası inşallah fizilibete çalışması bitiyor. Rize-Artvin bölgesel havalimanını yapacağız inşallah. Dün İstanbul Atatürk Havalimanı'na bin 338 uçak indi kalktı. Tarihi bir rekor. 160 bin 59 yolcu da İstanbul’a giriş çıkış yaptı. Çünkü İstanbul Türkiye’nin değil, Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun, Asya’nın, Avrupa’nın en büyük merkez şehri. Tekrar der-saadet İstanbul, tekrar büyük İpek Yolu Merkezi” dedi.

Artvin’de üniversiteden şehre teleferik yapacaklarını, Artvin’de teleferikle bir yamaçtan bir yamaca ulaşım sağlayacaklarını kaydeden Davutoğlu, “İki asma köprü ihtiyacı var. İki asma köprü barajlar üzerinden Artvin’i daha da güzelleştirecek. Artvin’in çevre dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Artvin’i çok geniş bir milli park haline getireceğiz. Dünyanın her yerinden insanlar gelsinler bu cennet Artvin’i görsünler. Artvin’i nakış nakış işlemek için elimizden geleni yapacağız. Yusufeli barajı nedeniyle tek bir kardeşiz mağdur olmayacak. Yusufeli’nin yeniden inşası için mayıs ayında ihaleye çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan miting sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Uzun adamı sevdi Türkiye, yeni anayasa lazım ülkeye Artvin’den iki milletvekili bilge adama hediye” pankartını okuyarak teşekkür etti. 

OZAN KÖSE - TOLGA GÜL - ZİYA AKYILDIZ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER