Gündem
  • 19.4.2015 22:12

Davutoğlu ROMAN danışman alıyor

Başbakan Ahmet Doğutoğlu, bir Roman vatandaşı kendisine danışman atacağını açıkladı.

Davutoğlu, Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'na göre, Başbakan burada yaptığı konuşmada,"Psikolojik ön yargı kırmak önemliydi, kırdık. Varsa hala psikolojik ön yargı size söz veriyorum hepsini çatır çatır kıracağız. Kimse bu ülkede herhangi bir vatandaşa tepeden, dışarıdan bakamayacak. Kimse sahip olduğu kültür veya sosyal kesim itibarıyla tahkir edilemeyecek" dedi.

'Avrupa'nın sınır dışı ettiği tüm Romanlara sahip çıkacağız'

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'de zannedilir ki sadece şu veya bu kesime ayrımcılık yapılmıştır. Hayır maalesef tek parti zihniyetinden bu yana bu ülkede hepimiz değişik gerekçelerle ayrımcılığa muhatap olduk. Başı açık, başı örtülü, Roman ve diğer bütün kesimler, Türk, Kürt, Sünni, Alevi hepimiz kardeşiz. Hepimiz asli unsuruz. Eğer böyle bir ayrımcılık olursa, size söz veriyorum, ayrımcılığa veya herhangi bir yanlış muameleye muhatap olursanız takip etmek üzere Başbakanlıkta bir mekanizma kuracağım ve sizinle istişare ederek bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım" dedi.

"Romanların, Fransa'da nasıl muamele gördüklerini, Sarkozy döneminde sınır dışı edildiklerini biliyorsunuz. Şunu söyleyeyim, Avrupa'da sınır dışı edilen her Roman'a Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahip çıkacak."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:57

İLGİLİ HABERLER