Gündem
  • 12.3.2016 14:46

Davutoğlu Tıp bayramı etkinliğinde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Van'da gerçekleştirilen programda, sağlık çalışanları için hayata geçirilecek düzenlemeleri açıklayarak, hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılacağının müjdesini verdi.

EMEKLİLİK YAŞI 67'YE ÇIKARILACAK

Davutoğlu ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın çalışan hekimler için emeklilik yaşının 67'ye çıkarılması konusunda yeni bir yasal düzenleme yapacağını söyledi. Böylelikle hekimin kendi isteği, idarenin de onayıyla bu yaş her yıl bir yıl artırılarak, doktorlar 72 yaşa kadar çalışma hakkı elde edilebilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETLE MÜCADELE

Başbakan Davutoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından Van'daki bir otelde düzenlenen "Tıp Bayramı" etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre, hazırlanan genelge ve eylem planıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları, kolluk güçlerinin yetkisinde olan gözaltı uygulamasına maruz kalacak.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarında yasal işlemlerin takibi amacıyla ifadeler sağlık çalışanlarının görev yaptığı sağlık tesisinde alınacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER