Gündem
  • 28.8.2015 13:01

Davutoğlu yeni hükümeti öğleden sonra açıklayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları atılmış olacak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, “Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak” diye konuştu.

24 Ağustos-30 Ağustos arasındaki tarihleri hatırlatan ve bu tarihlerin Ak Parti ile alakasını anlatan Davutoğlu, “24 Ağustos Mercidabık Savaşı 1516, 26 Ağustos Malazgirt 1071, 27 Ağustos Kosova Savaşı 1389, 28 Ağustos bugün Belgrad’ın Fethi 1521 ve 30 Ağustos Büyük Zafer. 26 Ağustos 1071’de herhangi bir savaş cereyan etmedi. Milliyetçilik akınları ile bizden koparılanlar aslında Belgrad'da şehir kültürü ile tanıştı. Bugün savaşlarla, çatışmalarla anılan Balkan coğrafyası asırlarca kilisenin, havranın, caminin yan yana yaşadığı bir düzenin habercisi oldu" dedi.

30 Ağustos Savaşı ve Zaferinin Türk Yunan Savaşı’nın bitmesi olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kadim medeniyetin yiğitlerinin kendilerini ve medeniyeti bitirmek isteyen emperyalistlere karşı bütün mazlum millet adına yürüyüşünün adıdır. İşte Ak Parti hareketi Anadolu’yu inşa eden Malazgirt’in, Rumeli’yi inşa eden Kosova’nın, Ortadoğu’yu yeniden inşa eden Mercidabık’ın önlerinden bugünlere bize büyük emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır. Biz bu kardeşliğin o adalet duygusunun bu karşılıklı saygının adı olduk, adı olmaya devam edeceğiz. O zaferle birlikte Anadolu’da yeni bir umut yeşerdi. Bu umut adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak koydu.”

“2001 krizi, ekonomik olarak da bu milleti çökertip diz çökmesi için ortaya çıkan bir krizdi” diyen Davutoğlu, “AK Parti 2001’de 14 Ağustos’ta bir Ağustos günü, Afyonkarahisar’dan kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la Ağustos ruhu harekete geçti. Malazgirt ruhu, Kosova ruhu, Malazgirt ruhu, Mercidabık ruhu, İstiklal Savaşının İstiklal ruhu harekete geçti. Onun için Afyonkarahisar’dan İzmir’e yürüyen ordunun içindeki bütün unsurlar Ak Parti’de buluştu. AK Parti kadroları nerede toplanırsa toplansın, ister Van’da Hakkari’de, Edirne’de, aralarından Horasan çocukları da çıkar, Mezopotamya çocukları da çıkar, Rumeli çocukları da, Karadeniz, Akdeniz, Kafkas çocukları da çıkar” ifadelerini kullandı.

ENİSE YAPAR - PELİN ÜZEK

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:40

İLGİLİ HABERLER