Gündem
  • 4.5.2016 11:08

Davutoğlu'ndan flaş Suriye çıkışı...

Davutoğlu: Gerekirse Suriye’de kara gücü kullanırız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uluslararası mutâbakatı tercih etse de, gerekirse tek başına Suriye'ye kara gücü gönderebileceğini söyledi. Davutoğlu, "Gerek nefsi müdafaa, gerek DAEŞ ya da diğer terör grupları ile mücadele perspektifinden alınan kararlar şimdiden bize meşruiyet sağlıyor" dedi. Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Suriye meselesine ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı.  Kilis ve Urfa gibi Türkiye kentlerine sık sık Suriye’den füzeler gelmeye başladı. Bu sizin Suriye sınırıyla ilgili politikanızı etkileyecek midir?

Hayır, bizim her zaman politikamız netti. Diplomasi yoluyla Suriye krizine bir siyasi çözüm bulmaktı. Esed’in meşruiyetini asla kabul etmeyeceğiz. Çünkü o hâlâ halkını öldürmeye devam ediyor. 3 milyon Suriyeliyi Türkiye’ye göç etmeye zorladı. Dolayısıyla böyle bir hükümetin meşruiyetinden söz etmek mümkün değil.

"DAEŞ'LE EN ÇOK MÜCADELEYİ TÜRKİYE VERDİ"

DAEŞ ile ilgili ise, Kilis’e roket atmaya devam ettikleri sürece onları hedef alacağız. Aslında hiçbir ülke Türkiye kadar DAEŞ ile mücadele etmedi. DAEŞ’in sınırımızda olmasını istemiyoruz. Ilımlı Suriyeli güçleri DAEŞ’e karşı destekleyeceğiz. Bu askeri destek ve askeri önlemler devam edecek.

"KARA GÜÇLERİMİZİ GÖNDERİRİZ"

Kara güçlerinizi Suriye’ye göndermeyi düşünüyor musunuz? Türkiye her zaman Suriye'de bir güvenli bölge istedi.

Eğer gerekiyorsa göndereceğiz. Kara güçleri elzem duruma gelirse göndeririz. Kendimizi müdafaa etmek için gerek Türkiye’nin içinde, gerek dışında her türlü tedbiri almaya hazırız.

TERÖR GRUPLARININ SALDIRISI BİZE NEFS-İ MÜDAFAYI SAĞLIYOR

Uluslararası destek olmasa bile gönderir misiniz?

Aslında BM tarafından alınan çok sayıda karar var DAEŞ ile mücadele konusunda. Dolayısıyla gerek nefsi müdafaa, gerek DAEŞ ya da diğer terör grupları ile mücadele perspektifinden bu kararlar şimdiden bize meşruiyet sağlıyor. Ancak biz yine de bir uluslararası mutâbakatı tercih ederiz. Çünkü DAEŞ tüm dünyayı ilgilendiren bir konu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER