Gündem
  • 26.11.2015 13:25

Davutoğlu'ndan gazetecilere gülümseten teklif

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, YAŞ kış dönemi öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

2015 yılı Kış Dönemi Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında bugün başladı. Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesi YAŞ üyeleri Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıkarak çelenk bıraktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarından oluşan heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.
 

Başbakan Davutoğlu, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Şura üyeleri, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında, üzerinde "YAŞ üyeleri" yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü. Başbakan Davutoğlu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.


En iyi fotoğrafı ben seçip ödüllendireceğim

Daha sonra Davutoğlu başkanlığındaki heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Misak-ı Milli Kulesi'ne beraberindeki YAŞ heyetiyle birlikte geçen Başbakan Davutoğlu, foto muhabirlerinin birbirleriyle yarışırcasına fotoğraf çekmesini tebessümle izlerken, "Burada bugün çektiğiniz en güzel fotoğrafı bana gönderin, arasından en iyisini seçeceğim, ödüllendireceğim. Mutlaka bekliyorum ama!" diye teklifte bulundu.


Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Davutoğlu, şunları yazdı:

"Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimizi hürmetle, minnetle yad ediyoruz. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi evrensel standartlara yükseltmek, ülkemizi her alanda tayin edici bir konuma getirmek için büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin dirlik ve düzeni için her geçen gün daha çok güçlendiriyor, İstiklal ruhuna sadık kalarak Türkiye'nin istikbal davasını hakkıyla temsil etmeye çalışıyoruz. Milli iradeyi her türlü vesayet odağına karşı korumak için bütün dikkatimizle titizleniyor, devletimizin gücünü ve ülkemizin imkanlarını vatandaşlarımızın tamamına yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Şükürler olsun ki bugün büyük, müstakil ve özgür Türkiye idealimize sahip çıkarak devletimize, milletimize yönelen bütün tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine odaklanmış olarak inanıyoruz ki ülkemiz 2023 yılına ulaştığımızda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin ve bölgemizin güvenliği ile barış ve istikrarın güvencesi olmaya devam edecektir. Bu şuurla gerçekleştirdiğimiz 2015 yılı Kış Dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

Daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda başlayacak toplantı için Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları Anıtkabir'den ayrıldı.

Ancak Başbakan Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Nezih Doğan Aşıcı'nın odasına gitti. Anıtkabir askeri yetkilileriyle sohbet eden ve çay içen Davutoğlu, yaklaşık 30 dakika burada kaldıktan sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER