Gündem
  • 5.5.2016 09:44

Demirtaş’ın yalanı fezlekede ortaya çıktı

Demirtaş'ın önceki gün, "Faysal Sarıyıldız  silah taşımadı" diyerek Sarıyıldız hakkında "PKK'ya silah sağlama" iddiasıyla hazırlanan fezlekeyi çarpıtmaya yönelik sözleri, fezlekedeki detaylarla yalanlandı. Savcılık fezlekesinde, PKK'ya giden silahların Sarıyıldız'ın arabasına aktarılacağı sırada, polisin yaptığı operasyon ile yakalandığı belirtildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen fezlekede Faysal Sarıyıldız'ın kamera kayıtlarının da bulunduğu belirtilen fezlekede, olayın detayları şöyle anlatıldı:

"... bahse konu silah, mühimmat ve diğer malzemelerin Ceylanpınar İlçesinden alınarak Suruç ilçesine götürüleceği ve bunların taşınması için Faysal Sarıyıldız'ın aracının ayarlandığı, Faysal Sarıyıldız'ın 27.01.2015 günü Suriye uyruklu Mehmet Ali ile birlikte trafikte kendi adına kayıtlı 06 DY 4762 plaka sayılı aracı ile Ceylanpınar'a geldiği ancak Mehmet Mehmet Ali'nin silah, mühimmat ve diğer malzemeleri teslim almadan kolluk görevlilerince yakalandığı, bu nedenle silah mühimmat ve diğer malzemelerin Faysal Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği, bu bağlamda Faysal Sarıyıldız'ın üzerine atılı Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama suçunu işlediği anlaşılmış..."

Star

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER