Gündem
  • 24.1.2015 15:51

Diyarbakır'da Peygamber Efendimiz sevdası

Diyarbakır’da onbinler Peygamber sevgisini haykırdı
Peygamber Sevdalıları Platformunca Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenen ’Peygambere saygı’ mitingine on binlerce kişi katıldı. Mitingde, Fransız Charlie Hebdo dergisine tepki yağdı.
 
Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu’nca, İstasyon Meydanı’nda ’Peygambere saygı’ mitingi düzenlendi. Miting saat 12.00’de başladı. Mitinge gelen vatandaşlar, dört ayrı arama noktalarından geçirilerek, alana alındı. Üzerlerinde, “Anamız, babamız feda olsun sana ya Resulallah” pankartlarının asıldığı miting alanında, bazı pankartların, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce astığı pankartların önüne asıldığı ve belediyenin pankartlarındaki logoların kesildiği görüldü. Mitingde, kadınlar için ayrı bir alan da oluşturuldu. Üzerlerinde Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca, “Lanet olsun biz Charlie’yiz diyenlere”, “Biz Charlie değiliz”, “Haçlı zihniyetine hayır” ve “Peygamberimiz kırmızı çizgimizdir” yazılı dövizlerin de taşındığı mitingde, sık sık tekbir getirildi.

Miting, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Miting daha sonra ilahiler ile devam ederken, yaşlı bir kadının başına sarı, kırmızı ve yeşil renkli bandaj takarak, alana girmesi küçük çaplı gerginliğe neden oldu. Miting görevlileri yaşlı kadını alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

"ASIL TERÖRİST SİZLERSİNİZ"

Mitingde konuşan Molla Osman Teyfur, Allah Resulü’nün dostunu dost, düşmanını ise düşman kabul ettiklerini belirterek, "Buradan bütün Kab Bin eşreflere diyoruz ki, Allah Resulü biz Müslümanlar için nefislerimizden önceliklidir. Bizim şahsımıza, namuslarımıza dil uzatsanız bunu Allah için affedebiliriz. Ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları, hakaretleri asla kabul etmeyiz. Çünkü Rabbimiz, ‘Nebi müminlere nefislerinden evladır, önceliklidir.’ demiştir. Bizler diyoruz ki, ey zamanın Kab Bin eşrefleri sizler Kab oldukça bizler Muhammed Bin Mesleme olacağız. Sizler Allah Resulü’ne düşman oldukça bizler size düşman olacağız. Çünkü bizler Allah Resulü’nün dostunu dost, düşmanını düşman kabul etmişiz. Siz kimsiniz ki. Allah Resulünü terörist ilan ediyorsunuz. Sizler yeryüzünü ifşad eden, nesilleri mahveden insanları ve insani değerleri ayaklar altına alan emperyalistlersiniz. Sizler topraklarımızı coğrafyamızı işgal ettiniz. Evlerimizi başlarımıza yıktınız. Namuslarımızı tarumar ettiniz. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı çaldınız. Sonra da Muhammedi bir ruha direnenleri terörizmle suçladınız. Asıl terörist sizlersiniz” dedi.

"YAHUDİLERİ ELEŞTİREN YAZARI KOVDULAR"

Hiç kimsenin fikir özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye hakkının olmadığını da ifade eden Teyfur, "Hiçbir şekilde Allah Resulü’ne onun haysiyetine, onun getirdiği değerlere hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü olamaz. Kimse bunu düşünce fikir özgürlüğü diye nisanlara sunamaz. Bunlar ikiyüzlüdür. Fransa’da Yahudileri eleştiren bir yazarı kovdular. Allah Resulü tüm müminler için çok değerlidir. Taifte Zeydin kendi bedenini siper ederek onu koruduğu gibi bizler de bugün Allah Resulü’nü bütün saldırılardan korumak zorundayız. Allah Resulüne hakaret eden, Kab Bin Eşref’in dilini Muhammed bin Mesleme kestiği gibi bugün de Allah Resulü’ne uzatılan dillerin kesilmesi gerekir" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından tekrar ilahilerin okunduğu miting dua okunması ile sona erdi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:40

İLGİLİ HABERLER