Gündem
  • 4.3.2015 14:23

Doktorlar onu kurtardı ama...

Doktorlar onu kurtardı ama... - Tıkla İzle

Ancak yaşama tutunan Hüseyin, elinde patlayan bomba yüzünden bir gözünü, bir kolunu ve bir elinin 3 parmağını kaybetti.

Suriye'nin Ghasaniyeh kasabasında annesi ve 7 kardeşi birlikte yaşayan 12 yaşındaki Cuma Hüseyin, 3 ay önce evlerinin bahçesinde oynarken bulduğu ve ne olduğunu bilmediği bombayı taşa vurdu. Bombanın patlaması sonucu Hüseyin'in bir kolu koptu, gözünden, elinden ve karnından da yaralandı. Ağır yaralı olarak Şanlıurfa'ya getirilen Hüseyin, ilk müdahalenin hemen ardından Elazığ'a Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin yoğun bakımında tedavi altına alınan ve bağırsakları parçalanarak dışarı çıkan Hüseyin'e ilk önce Çocuk Cerrahisi Op.Dr. Ahmet Güngör müdahale etti. Parçalanan kalın ve ince bağırsaklar temizlenerek, dikilerek yaşama tutunması sağlandı.

6 KEZ AMELİYAT OLDU
Makineye bağlı yaşayan Hüseyin, en önemli ameliyatın ardından 5 kez daha operasyon geçirdi. Bağırsak ameliyatının ardından Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök tarafından bir gözü alınan Hüseyin'in diğer gözü kurtarıldı. Daha sonra ortopedi servisine alınan küçük Hüseyin, bu kez kol ve ellerinden 2 farklı ameliyat daha geçirdi. Bir kolu kopan Hüseyin'in, parçalanan elinin 2 parmağı Op. Dr. Osman Çimen'in müdahalesiyle kurtarıldı. Son olarak Plastik Cerrahi Op. Dr. Ahmet Arslan tarafından ameliyatları tamamlanan küçük Hüseyin tamamen yasam savaşını kazandı. 45 günü yoğun bakımda, 3 aydır tedavisi devam eden ve 6 ameliyat geçiren Hüseyin'in son kontrolleri de yapıldıktan sonra bugün taburcu edildi.

"ARTIK SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUM"
Evlerinin yakınında gezerken olayın yaşandığını anlatan ve hayata gülümseyerek bakan 12 yaşındaki Hüseyin, bir gözü, bir kolu ve diğer elinin 3 parmağı olmadan yaşamaya alışmaya çalışıyor. Olay anını hatırladığını belirten Hüseyin, "Bombayı, evimizin yakınında buldum. Yerde 1 dolar gördüm, onu aldım. Yanında ne olduğunu bilmediğim bir şey gördüm elime aldım taşla vurunca patladı. Şimdi ben iyi oluyorum ama artık bu savaşın bitmesini istiyorum" dedi. 

Hüseyin'in Suriye'de elinde patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu yaralandığını ve Şanlıurfa'ya getirildiğini belirten Çocuk Cerrahisi Op. Dr.Ahmet Güngör, "Orada ilk müdahale yapıldıktan sonra bize sevk edildi. İlk geldiğinde makineye bağlı yaşıyordu. Solunum ve bağırsakların da ciddi sıkıntı vardı. Sol eli tamamen yoktu, sağ elinde ise ciddi yaralanma vardı. Bunun yanı sıra patlayıcı madde göz kısmına gelmişti. Biz de ilk önce birden fazla patlama meydana gelen bağırsakları onardık. İnce ve kalın bağırsaktaki bir bölümü temizleyerek, tekrar birleştirerek ilk ameliyatı tamamladık. Ondan sonra diğer branştaki doktorlarımızla uzun bir yoğun bakım ve tedavi sürecine başladık. Şuanda hastamızın durumu iyi" diye konuştu.

"SAĞ ELİNİN 2 PARMAĞI KURTARILDI" 
Ortopedi doktorlarından Op. Dr. Osman Çimen ve Plastik Cerrahi Op. Dr Ahmet Arslan da Hüseyin'in durumu ile ilgili bilgi verdi. Arslan, "Acil müdahaleler çocuk cerrahi tarafından yapıldıktan sonra, bize gönderildi. Patlayıcı maddeye bağlı sol el tamamen kaybolmuştu. Sağ elde ise parmaklarda kırık ve parçalanma vardı. Biz de her iki elini de kaybetmesin diye müdahalede bulunduk. Sağ elinin baş ve işaret parmaklarını kurtarmış olduk. Üzücü bir durum ama hastamız iki elini birden kaybetmemiş oldu. Elinin beşinci parmağı da kopmuştu, tarak kemiği de parçalanmıştı. 3 ve 4 parmakları onardık. En azından sağ elinin bir ve ikinci parmağını kullanabilecek" ifadelerini kullandı.
 

HALİL İBRAHİM VARLI 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER