Gündem
  • 30.8.2015 11:38

Dursun Çiçek: Ergin suçluları gizliyor

Adalet Bakanlığı'nda " 'Paralel Yapı' yok" diyen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek suç duyurusunda bulundu. Ergenekon davası sanığı olan Çiçek, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve üst düzey devlet görevlerinin açıklamalarına rağmen "Sadullah Ergin 'Yargıda Paralel Yapı yok" diyerek suçu gizlemekte, alenen suç işleyen suçluları ise kayırmakta ve azmettirmektedir" dedi.

Eski Adalet Balanı Sadullah Ergin katıldığı bir televizyon programında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bir raporda S.ERGİN, gizli tanık tarafından "Paralel çetenin elemanı" olarak suçlanmasına ilişkin kendisini savunmuş, ardından da "Yargıda Paralel Yapı yok" demişti. Çiçek'in dilekçesinde ise, "Ergin; yüzlerce masum insanın hapishanelerde yıllarca manevi işkence görmesi ve acı çekmesi ile toplumsal bir felakete dönüşen bu süreçte görevinin gereğini yerine getirmemiş, hukuk dışı kararlara imza atan yargıçları korumuş, sahte delil üreten ve rapor yazan kişi ve kurumları görmezden gelmiştir. Ergin, Paralel Yapı diye bir örgütlenmenin olmadığını savunacak kadar örgütün savunucusu haline gelmiştir" denildi.

160 PARALELCİ ATADI

2009 Mayıs- 2013 Aralık döneminde Adalet Bakanlığı yapan Ergin, İbrahim Okur'un Başkan Vekilliğini yaptığı HSYK'da 2010 yılı şubat ayında, Yargıtay'a 160, Danıştay'a 51 yeni üye görevlendirmişti. Bu isimlerin büyük bölümün ise Paral Yapı'ya yakın isimler olduğu ileri sürülmüştü. 17 Aralık darbe girişiminin ardından 26 Aralık 2013'te HSYK tarafından yapılan ve AK Parti tarafından "Korsan Bildiri" olarak nitelendirilen HSYK açıklamasının da Ergin'in bilgisi ve yönlendirmesi sonucu yapıldığı iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:38

İLGİLİ HABERLER