Gündem
  • 1.9.2014 09:24

Emniyet'te 3'üncü dalga operasyonu başladı

Emniyet mensuplarına yönelik "22 Temmuz" soruşturmasında 3'ncü dalga operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda polis gözaltına alındı. 14'ü rütbeli 33 polis için gözaltı kararı olduğu ifade edildi.

Eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da gözaltına alınanlar arasında bulunurken Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında da gözaltı kararı var.

Polislerle ilgili suçlamalar arasında ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' iddiası da var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 24 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda bazı polisler gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da yer aldığı öğrenildi.

9 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 9 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. Bu kişiler kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildi.

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 33 polis hakkında ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltı kararı bulunuyor.

Van, Hakkari ve Bitlis'te de 7 polis gözaltına alındı

Emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında Van, Hakkari ve Bitlis'te de biri başkomiser 7 polis gözaltına alındı.

Operasyonda, Van'da 4 polis memuru, Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli 2 polis memuru, Bitlis'te de bir başkomiserin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

0 YAZILI TİŞÖRTLER

Gözaltına alınan polisler arasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da yer alıyor. Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.

İstanbul merkezli 16 ilde paralel yapıya operasyon başlatıldı. 17-25 Aralık darbe operasyonlarında yer aldığı bilinen ve aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Mehmet Akif Yiğit, Hamza Tosun, Mali Şubeden Sorumlu Eski Emniyet Müdürü Mahir Çakallı gibi isimlerin de bulunduğu polislere sabah operasyonu düzenlendi. Yaklaşık 33 polis hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Görevi kötüye kullanmak, casusluk ve sahte belge üretmekten gözaltına alınan polisler sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Kontrolden geçirilen polisler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 32'sinin yakalandığı bildirildi.

İşte gözaltına alınan polislerin listesi...

Yakup Saygılı
Mahir Çakallı
Cihan Kasak
Murat Kaya
Ufuk Sağdıç
İsa Karayiğit
Turan Güler
İbrahim şener
Mehmet Akif Üner
Ziya Avcıoğlu
Mustafa Demirhan
İsmail Arpacı
Habip Kunt
Kazım Aksoy
Yasin Topçu
Arif İbiş
Taner Yarkıcı
Hüseyin Korkmaz
Turgay Dükenmez
Şerif Ali Kerman
Mehmet Fatih Yiğit
Mahmut Yavuz
Sinan Sağlayan
Ercan Taş
Hamza Tosun
Volkan Demirdelen
Sabri Kızılkaya
Mahmut Uçar
İsmail Sarı
Münif Ciğerci
Mehmet Sait Sevinç
Burhan İnönülü
Hüseyin Tokgöz
 

 

 

 


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:10

İLGİLİ HABERLER